Musicalinfo.hu - Ma 20 éves az Elisabeth musical!
 • Ma 20 éves az Elisabeth musical!

  1992. szeptember 3-án mutatták be az Elisabeth musicalt Bécsben. A darab olyan nagy siker volt, hogy 5 évig folyamatosan színpadon volt. Azonban csak rövid pihenőre vették le az előadást a színház műsoráról.

  A musicalt eredetileg a bécsi közönség számára írták a szerzők, de a csodálatos történet az egész világon siker lett. A premier óta több, mint 5000 alkalommal volt színpadon a darab. Ez elmúlt 20 év alatt több, mint 8 millió néző látta világszerte.

  Bécsben 1700 előadást élt meg. 1.800.000 néző látta. Hollandiában több, mint 590 alkalommal volt látható. 950.000 néző látta. Németországban rengeteg helyen látható volt az előadás. Bréma, Köln, Essen, Frankfurt, Drezda, Berlin, Stuttgart és München nézőit is elvarázsolta, de a lista még így sem teljes. Németországban 1800-nál több előadás volt, amit több, mint 2.00.000 néző látott.
  Koreában idén mutatták be és 80 előadás volt eddig látható, ahol 60.000 néző látta a musicalt.
  Japánban is óriási siker volt az előadás. Itt 1700 előadás alatt 3.300.000 néző látta.

  Persze nem teljes ez a lista, hiszen a finnek, az olaszok (igaz csak koncert verzióban), a svédek és persze mi magyarok is műsorra tűztük a musicalt. Magyarországon a premier óta szinte folyamatosan színpadon van a darab. Eltekintve a rövidebb szünetektől.

  A bécsi előadásból még DVD is készült. A DVD négyszeres platina lemez lett.

  Magyarországon 1996. augusztus 17-én a Szegedi Szabadtéri Játékok műsorában volt elsőként látható a musical, amit az október 5-i Operettszínházas premier követett.

  Holnap új információkkal és meglepetésekkel várunk titeket itt és facebook oldalunkon is!
  Addig is Éljen, éljen Erzsébet!

  Illetve ha szeretnéd élőben látni a bécsi előadást, akkor vedd meg jegyeidet már most! Részletek itt!  Megosztás: Hozzáadás Twitter-hez Hozzáadás Facebook-hoz Hozzáadás Startlaphoz Hozzáadás MySpace-hez RSS
  Szerző: Call
  Dátum: 2012.09.03.


  Kereső
  Hírlevél
  Programok

  Ének az esőben
     
  Chicago musical
     
  Chicago musical
     

    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2018


  Musicalinfo.hu - Minden, ami musical!

  Partnerek: