Musicalinfo.hu - Interjú Feke Pállal most megjelenő lemezéről!
 • Interjú Feke Pállal most megjelenő lemezéről!

  A napokban jelenik meg Feke Pál legújabb szóló lemeze Musical Live 1. címmel, amelyen ezúttal 2014. március 29-én a soproni MKB Arénában adott nagykoncertjének élő felvétele hallható. Az albumon musicalek, filmzenék, hazai és világslágerek szólalnak meg rockos, dinamikus hangszerelésben. Palival a lemez megjelenésének hátteréről beszélgettünk.

  MusicalInfo: Hogyan született meg az ötlet, hogy lemezen jelentesd meg a koncert élő felvételét?
  Feke Pál: Ez év márciusában egy igazán nagyszabású, látványos koncertet adhattam Sopronban és azt éreztem már akkor is, hogy ezt milyen jó lenne CD-n megjelentetni. Olyan jól sikerült koncert volt, annyira fantasztikus közönséggel, hogy már szinte rögtön a koncert után elkezdtem szervezni a lemez munkálatait és most a karácsonyi időszakban meg is jelenik.

  M.I.: Számodra mennyiben más egy élő felvételt tartalmazó lemez egy stúdióalbumhoz képest?
  F.P.: Teljesen más. Az élő koncert minden rezdülését, az adott pillanat izgalmait adja vissza egy ilyen lemez. Büszke vagyok, mert úgy érzem, egy igazán lendületes, jó hangulatú koncert marad fenn most lemez formájában.

  M.I.: Sokszínű lemezt hallhatunk, hiszen felkerültek rá musicalek, filmzenék, hazai és külföldi slágerek. Mi alapján válogattad a dalokat?
  F.P.: A legfontosabb az volt, hogy egy változatos, különböző műfajokat is felvonultató koncertanyag legyen, amely valamennyire összefoglalása is az elmúlt 15 évnek, amit a színpadon töltöttem; annak a stílusnak, hangzásnak, amely legközelebb áll hozzám – legyen az akár musical, akár könnyűzene. Olyan dalokat próbáltam összeválogatni, amelyekről egyrészt tudom, hogy a közönség kedvencei, másrészt én is ezeket a számokat szeretem leginkább.

  M.I.: Miért tartod fontosnak hangsúlyozni a koncert és az album dinamikus hangszerelését?
  F.P.: Ilyet még nem csináltam. 2009-as Új világ vár lemezem egy nagyszabású, szimfonikus zenekarral kiegészült, igazán hatásos album volt, amely aranylemez is lett. Nagyon büszke vagyok rá. Aztán a legutóbbi, 2012-es Paul&Hód lemezen akusztikus megszólalásban játszottuk el a legismertebb magyar slágereket. A soproni koncertre egy rockos, pörgős zenei anyagot szerettem volna összeállítani, amely hangszerelésén rengeteget dolgoztunk zenekarommal, hogy a dalok egységesen szólalhassanak meg. Remélem, az új lemez ezt jól vissza is adja...

  M.I.: A CD-n bónuszként helyet kapott a Honfoglalás "Kell még egy szó" című dala is. Mesélnél erről?
  F.P.: Az egyik kedvenc dalom, amelyet lemezen még sosem énekeltem és úgy gondoltam, egy érzelmes zárása lenne ennek az élő koncertanyagnak. Nagyszerű zenész barátom, Sebestyén Áron készített hozzá csodálatos zongorakíséretet, így eddig talán még nem hallott formában, különösen szívbemarkoló dalként szólal meg.  Megosztás: Hozzáadás Twitter-hez Hozzáadás Facebook-hoz Hozzáadás Startlaphoz Hozzáadás MySpace-hez RSS
  Szerző: Musicalinfo
  Dátum: 2014.12.02.


  Kereső
  Hírlevél
  Programok

  Abigél musical
     
  Vámpírok bálja musical
     
  Abigél musical
     

    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2019


  Musicalinfo.hu - Minden, ami musical!

  Partnerek: