Musicalinfo.hu - A zene az kell - Abigél 100!
 • A zene az kell - Abigél 100!


  Március 13-án 19.00 órától látható a Duna Televízióban a „Zene az kell” magazinműsor második része, mely hasonlóan izgalmasnak ígérkezik, mint a nagysikerű első adás. Az Abigél 100! alcímet viselő műsorban a házigazda, Feke Pál most Szabó Magda kedves regénye az Abigél alapján készült musical kulisszatitkaiban segít bepillantani, annak alkalmából, hogy most érzékezett el a mű a 100. előadásához.
  Az Abigél a Budapesti Operettszínházban 2008 tavaszán kelt új életre a színpadon. A musical zeneszerzője Kocsák Tibor, a dalszövegek Miklós Tibor munkái. A szöveget az azonos című regény alapján Somogyi Szilárd írta, aki már egy másik Szabó Magda regényt, az Álarcosbált is színpadra vitt. Annak sikere után nyílt lehetőség arra, hogy az Abigélt is színpadra kerülhessen a Kossuth-díjas írónő engedélyével. A fordulatokban gazdag, megható regényt a musical új aspektusból közelíti meg. Bemutatja Gina, a tizenéves középiskolás lány történetét, akit apja egy szigorú szellemű középiskolába adott. A musicalben visszaemlékezést láthatunk, A főszereplő életének egy fontos korszakába pillanthatunk be. Egy történetet láthatunk, melyen olykor nevetünk, de könnyeket is csal a szemünkbe.

  Az Abigél most a 100. előadásához ért, ebből az alkalomból Feke Pál a musical zeneszerzőjét, Kocsák Tibort kérdezi a darab zenéjének születéséről, a zeneszerző megosztja velünk munkamódszerét, elmondja, hogyan születnek a kedves, érzelmes dallamok. De nem csak az alkotók a színészek is megszólalnak a „Zene az kell” szombati adásában. Az Operettszínház fiatal sztárja, Mészáros Árpád Zsolt elmeséli, hogyan lett színésszé, mit szeret a zenés színházban. Az Abigélben Kuncz Ferit alakító színésszel az Operettszínházban más szerepben is találkoztatunk. Feke Pál segítségével bepillanthatunk a Rómeó és Júlia előadására is, ahol Mészáros Árpád Zsolt Benvoliot formálja meg.

  Tartsanak a Duna Televízióval, ha meg akarják ismerni ennek a lélekemelő regényből készült musicalnek a kulisszatitkait. Zene az kell – Abigél 100! 2010. március 13-án 19 órakor a Duna Televízióban.  Megosztás: Hozzáadás Twitter-hez Hozzáadás Facebook-hoz Hozzáadás Startlaphoz Hozzáadás MySpace-hez RSS
  Szerző: kovacsa
  Dátum: 2010.03.12.


  Kereső
  Hírlevél
  Programok

  Abigél musical
     
  Vámpírok bálja musical
     
  Abigél musical
     

    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2019


  Musicalinfo.hu - Minden, ami musical!

  Partnerek: