Musicalinfo.hu - Egyházi Géza Sakkot kapott!
 • Egyházi Géza Sakkot kapott!

  Egyházi Géza egyre több népszerű zenés darabban, és musicalben bukkan fel. Énekelt az Operabálon, Musical Hajón, a Musical Plusz előadásain, és egyéb rendezvényeken is. Az énekes kitűnő kondícióban van, mint megtudtuk sokat sportol, és több mint hat kilót fogyott úgy készül következő szerepeire.
  A Váci Tavaszi Fesztivál keretében lépett fel Dónusz Katalinnal a Bartók Béla zeneiskola ének tagozatos diákjai kíséretében. Gézával Vácott, az előadás után beszélgettünk.


  Dónusz Katalinnal annyira egy hullámhosszon voltak, hogy első kérdésem: énekeltek már együtt?

  Hogy a viharba ne? Ez egy nagyon régi ismeretség. A kapcsolatunk még onnan van, hogy az újpesti zeneiskolába jártam, mint növendék. Én is mentem versenyekre akár csak ő… Szóval ez egy tíz éves ismeretség.

  Mennyire nehéz egy CD alapra énekelni, úgy, hogy nem a zenekar igazodik az énekeshez? Főleg ha már ketten énekeltek együtt?

  Azért nem mondom hogy könnyű, mert ma például volt két olyan szám is amit másra szoktam énekelni. Az egyik a fantom duett, a másik a Time to say goodbye. Az, az igazság hogy rákészülni kell. Nem bánthatjuk meg a közönséget, hogy próba nélkül kiállunk.

  Érdekes hogy a fantomban még nem láttunk.

  Nem láttatok? Pedig… néha én vagyok az álarc mögött (nevet). Sajna, kibérelt helyek vannak, és még nem járt le a bérleti szerződése senkinek. Nem voltam ott a castingján nyolc évvel ezelőtt, de… akkor én még nem is voltam a pályán.

  Mit tudhatunk meg a sakkról? Tudomásom szerint egyik főszerepet te kaptad.

  Ugyanazt amit én. A történetét, a zenéjét. Mert ugye nekem az kimaradt az életemből, badarság lenne bármit is mondanom. A PS Produkció fogja színpadra állítani, a gárdából, a lényeg hogy e-pillanatban amit még mondhatok, akik fényképezőgép elé is álltak: Sári Évi, Kecskés Timi és én, mintha mi benne lennénk már. De ugye még számos másik szereplő van benne, és a nevük napokon belül biztos még szárnyra kél.

  Állítólag lesz saját CD-d.

  Még nem készül, ahhoz nagyon sok idő kell és még ezeket a dobásokat meg kell csinálni előtte. Több hónapos munka, és pénz is kell. Folyamatosan, most már elindulnak a Nyomorultak című világmusicalnek a próbái, nyári próbák lesznek ott is. Ott is lesz egy szerepem, hála istennnek. Az az igazság, hogy pont kifutunk a kecskeméti szériából, a Lili bárónőből. Győrben is egyre kevesebb előadás van. Az Egri csillagokban…

  A Miniszter félre lépben - a tőled megszokott zenei daraboktól eltérve - nem énekelsz. Milyen az irodalmi színpad?

  Az, az egyetlen prózai, de csak prózai! ..szerepem. De amit viszont megfigyeltem - én nem vagyok színész – az jó ebben az egész dologban, hogy annyira nem izgul az ember. Amikor megyünk miniszterezni, egy dologgal kevesebb miatt kell aggodalmaskodni. Nem mindegy hogy az ember éppen hogy van, hangilag.

  Szoktál improvizálni?

  Igen. (nevet) Ami egész pontosan nem is improvizáció, hanem hibából való ki-kec-mer-gé-si szándék. Is.

  Amikor ledobod, vagy összegyűröd a Vámpírok báljában a professzor névjegyét: ,, Ah! Az ön könyve a denevér..” Improvizálsz, vagy szándékos.

  Azt elrejtem. Azt kirendezte már a rendező hogy ledobjuk, illetve tiltja…Ennek ellenére a Bot még mindig ledobja! (nevet) Egyébként…én betartom. (nevet) Már többször mondta a rendező hogy: nem dobjuk le! Hogy: miért nem? Erre azt mondta hogy oda irányul a figyelem. Mondjuk ezért.

  Fotó: Kun Kata  Megosztás: Hozzáadás Twitter-hez Hozzáadás Facebook-hoz Hozzáadás Startlaphoz Hozzáadás MySpace-hez RSS
  Szerző: Vajda Péter
  Dátum: 2010.04.11.


  Kereső
  Hírlevél
  Programok

  Apáca Show
     
  Apáca Show
     
  Apáca Show
     

    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2018


  Musicalinfo.hu - Minden, ami musical!

  Partnerek: