Musicalinfo.hu - Aida - Magyarországon az Aida musical!
 • Aida - Magyarországon az Aida musical!

  Ősbemutatóra készül a Vörösmarty Színház és a Westend Színház a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.


  2007. július 27-28-án a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon mutatják be Elton John és Tim Rice Aida című musicaljét, Oláh Ibolya főszereplésével, Szurdi Miklós és Szomor György rendezésében. Augusztusban, a Musica Regia keretében a fehérvári közönség is láthatja a musicalt, amely ősztől kőszínházban is látható lesz.

  Jegyeket a www.interticket.hu oldalon lehet már vásárolni.

  Szereposztás:

  Aida - az etióp hercegnő: Oláh Ibolya
  Radames hadvezér: Szomor György / Feke Pál
  Amneris - a király lánya: Xantus Barbara
  Fáraó: Matus György
  Amonasro - Etiópia királya: Gerner Csaba
  Zoser: Gesztesi Károly
  Nehebka: Jónás Andrea / Csizmadia Ildikó

  A darabról:

  A szenvedéllyel átszőtt, örök szerelmi történet mindenki számára ismerős lehet Verdi operájából: Aida, az etióp király gyönyörű leánya egy háború során fogságba esett, és a fáraó lányának rabszolganőjévé vált. A szép hercegnőbe beleszeretett Radamesz, az egyiptomi seregek vezére, de szerelmüket titokban kellett tartaniuk, hiszen a magas rangú hadvezér nem választhatott egy rabszolgát párjául... Ráadásul Radameszre a fáraó lányának, Amnerisznek a keze várt, így aztán bonyolódni kezdtek a dolgok, főleg, amikor Etiópia királya hadseregével megtámadta Egyiptomot.

  A történetből írt musicalt 1998-ban mutatták be az Egyesült Államokban, hatalmas sikerrel: az alkotást négy Tony-díjjal, a betétdalokat tartalmazó lemezt pedig Grammy-díjjal jutalmazták. A musicalt Európában eddig csak német nyelvterületen láthatta a közönség, a magyarországi ősbemutató lesz a második európai verzió. A szövegkönyvet Palla Szabina fordításának felhasználásával Szomor György és Szurdi Miklós írta, a dalszövegek szintén Szomor György nevéhez fűződnek, a szereplők között pedig a már említett Oláh Ibolya mellett Szomor Györgyöt, Feke Pált, Xantus Barbarát, Gesztesi Károlyt, Jónás Andit és Csizmadia Ildikót is megtaláljuk. Több szerepre még folynak a meghallgatások, de várhatóan minden szerepre a fehérvári társulatból találnak színészeket.

  Jegyeket a www.interticket.hu oldalon lehet már vásárolni.  Megosztás: Hozzáadás Twitter-hez Hozzáadás Facebook-hoz Hozzáadás Startlaphoz Hozzáadás MySpace-hez RSS

  Kapcsolódó hírek:
  Beyonce lesz az Aida film főszereplője  Szerző: Kontor
  Dátum: 2007.04.04.


  Kereső
  Hírlevél
  Programok

  A muzsika hangja
     
  Gyöngyhajú lány balladája
     
  Gyöngyhajú lány balladája
     

    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2019


  Musicalinfo.hu - Minden, ami musical!

  Partnerek: