Musicalinfo.hu - Már kapható a Sose halunk meg CD!
 • Már kapható a Sose halunk meg CD!

  A Sose halunk meg musical turnéra indul!Jegyvásárlás és helyszínek itt!

  2006. februárjában négy alkotó szövetkezett, hogy elkészítse az 1993-ban bemutatott, és azóta legendává érett film, a "Sose halunk meg" zenés színpadi változatát. Hárman közülük már a film létrehozásában is jelentős szerepet játszottak, hiszen Koltai Róbert kamaszkori élményeiből Nógrádi Gábor írt forgatókönyvet, Koltai Róbert játszotta egykori nagybátyját, Gyuszi bácsit, és maga is rendezte a filmet. Dés László írta a zenét, benne az azóta örökzölddé vált Nagy utazással. Hozzájuk csatlakozott most Nemes István dalszövegíró, Dés László régi alkotótársa. Az elmúlt évtizedekben sok Dés dalnak, és színpadi műnek írta a dalszövegét. Néhány ezek közül, a teljesség igénye nélkül: "Vigyázz rám", "Olyan szépek voltunk", "Ez a hely", "Ha lenne jövő". Első közös nagy zenés színpadi munkájuk, a "Valahol Európában", hasonlóan nagy feladatok elé állította a szerzőpárost, mint a "Sose halunk meg" zenés színpadi változatának megírása. Az egyik nagy kihívás, létrehozni az ismert, és népszerű filmből, a zenés színház eszközeivel egy új, teljes értékű színpadi művet. A másik, hogy a '62-ben játszódó történet, és az elhangzó zeneszámok a kort is idézzék, de ugyanúgy szóljanak a mának is.

  A Dés-Nemes szerzőpáros 12 új dalt írt a darabba, de természetesen elhangzik a már jól ismert, örökzöld Nagy utazás is, a történet szerves részeként, dramatizálva. A darab, a helyszínek tálcán kínálják a sok mozgással, kórussal előadott, látványos zenei, és színpadi „tömegjeleneteket”. Ilyen például az ügető szenvedélyes, izgalmas, de ugyanakkor kemény világa (Tuti tipp), a piac színes, nyers, lüktető atmoszférája (Piac dal), az utazás, a vonatozás felszabadító kalandja (Végre utazunk!), a kisvárosi főutca, (Vállfát vegyenek!) és a kultúrházi „buli” (Kultúr twist). De a történet alkalmat ad bensőséges szólódalok, (Van e még?) és duettek (Gyönyörű játék) megszólaltatására is.

  A darab zenéjét tartalmazó CD a premier napján, április 14-én jelent meg, a Sony-BMG gondozásában.

  11 dal, és 3 olyan instrumentális darab került a korongra, melyeknek fontos szerepük van a történetben.

  A dalokat a József Attila Színház, illetve a szolnoki Szigligeti Színház színművészei éneklik, és persze a Gyuszi bácsit alakító Koltai Róbert. "Vendégként" szerepel a lemezen Szulák Andrea, aki Teréz - a régi szerelem - fájdalmasan lírai dalát adja elő.

  A lemezen szereplő színész-előadók a teljesség igénye nélkül:


  Koltai Róbert, Andorai Péter, Szulák Andrea, Vándor Éva, Újréti László, Ullmann Mónika, Szabó Tamás, Szemenyei János, Petridisz Hrisztosz.

  Dés László zenéi Erdélyi Péter kiváló hangszerelésében szólalnak meg. A felvételek a TomTom stúdióban készültek, és a nagyszerű hangzás Nyíri Sándor munkáját dicséri.

  A lemez track listája:
  1. Ébred a képzelet - Nyitány
  2. Végre utazunk! /Vonat dal/
  3. Menjünk a szabadba
  4. Tuti tipp
  5. A nők dicsérete
  6. Piac dal
  7. Gyönyörű játék /Imi-Nusi duett/
  8. Deutsch bácsiék tangója
  9. Van e még? /Teréz dala/
  10. Vállfát vegyenek!
  11. Kultúr twist
  12. Legyen úgy
  13. Rocky
  14. Nagy utazás

  Kiadó:SONYBMG

  A CD-t Kelemen Nóra nyerte Budapestről!Gratulálunk neki!  Megosztás: Hozzáadás Twitter-hez Hozzáadás Facebook-hoz Hozzáadás Startlaphoz Hozzáadás MySpace-hez RSS
  Szerző: Scavok
  Dátum: 2007.08.01.


  Kereső
  Hírlevél
  Programok

  Macskadémon
     
  Macskadémon
     
  Elfújta a szél
     

    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2018


  Musicalinfo.hu - Minden, ami musical!

  Partnerek: