Musicalinfo.hu - Kihirdették a Rock Színház 2013/2014-es évad bemutatóit
 • Kihirdették a Rock Színház 2013/2014-es évad bemutatóit

  Meghirdette 2013/2014-es műsorát a Rock Színház. A programismertető sajtótájékoztató keretében átadták az Orszáczky-díjat az együttes tagjának, Naszvagyi Tamás zeneszerző-előadóművésznek. Miklós Tibor, a Magyar Zeneszerzők Egyesületének elnökségi tagja, a Rock Színház művészeti vezetője méltatásában kiemelte: Naszvagyi Tamás a Végállomás című, tavaly bemutatott rock musicalért kapja az elismerést. "Egy ígéretes zeneszerzői pálya indult el, amelyhez szép bíztatás az Orszáczky-díj."

  "1980-ban ugyanígy kezdtünk, nem volt semmink, csak a hitünk" - emlékeztetett Miklós Tibor. A Rock Színház 14 világsikert és 21 új magyar musicalt mutatott be a 2000-es évek elejéig, munkássága azóta változó elevenségű volt. Idén a felújított Benczúr Házban és az Eötvös 10 Közösségi térben mutatják be produkcióikat - hangzott el csütörtöki sajtótájékoztatójukon. Új művek és felújítások egyaránt színre kerülnek. Szilágyi Maja, a Benczúr Ház művészeti vezetője hangsúlyozta: az épületet sikerült megóvni az eladástól, a ház befogadta a posta- és a bélyegmúzeumot. Bízik abban, hogy zenei programjaikat júliusban és augusztusban sikerrel egészítik ki a Rock Színház előadásai.

  Az együttes az utánpótlás biztosítására létrehozta a Magyar Musical Műhelyt. "Mindig is irodalmi alapanyagokkal dolgoztunk, és változatlanul az érték számunkra a legfontosabb. Nem mások ellen, hanem mások mellett működünk" - hangoztatta Miklós Tibor. A Benczúr Ház szabadtéri színpadán újítják fel 2013. július 5-6-án a kalkuttai Teréz anyáról szóló Kiálts a szeretetért című musicalt, amelynek zeneszerzője Kemény Gábor és Kocsák Tibor, Teréz anyát Nagy Anikó játssza. Harmincnégy Beatles-dal csendül fel ugyanitt a Bors őrmesterrel tehető mágikus utazás során.

  Az Eötvös 10-ben mutatják be 2013 októberben Tóth Péter zeneszerző musical operáját: Pirandello Hat szerep keres egy szerzőt című színműve Hat szerep élni akar címmel válik musical-operává. Ugyanezt a műfajt képviseli Kemény Gábor Eurüdikéje, amely az Orfeusz-téma mai feldolgozása. Az Eurüdiké musical-opera premierje 2013. december 14-én lesz.

  2014 márciusában az Orszáczky-díjas Naszvagyi Tamás új darabja a Kapcsolatok rock-musical kerül színre az Eötvös 10-ben. A Kapcsolatok főhőse a felnőttek világában keresi a helyét és még nincs 20 éves sem. Jövőre újítják fel Isaac Bashevis Singer és Michel Legrand zenés monodrámáját, a Jentl musicalt.

  A Magyar Zeneszerzők Egyesülete által 2009-ben alapított Orszáczky-díjat elsősorban Magyarországon alkotó, 40. életévét még be nem töltött zeneszerző, szövegíró vagy szerzőpáros kaphatja meg az előző évben mutatott munkája alapján. A díjjal járó pénzjutalom összege - akárcsak az Istvánffy-díjnál - százezer forint.

  Orszáczky Miklós (1948-2008) basszusgitáros, énekes és zeneszerző a legendás Syrius együttes vezéregyénisége volt. A zenész 1974-ben Ausztráliában telepedett le. The Grandmasters nevű zenekarával többször is járt Magyarországon. Orszáczky Miklós 2006-ban megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést.  Megosztás: Hozzáadás Twitter-hez Hozzáadás Facebook-hoz Hozzáadás Startlaphoz Hozzáadás MySpace-hez RSS
  Szerző: MTI / Call
  Dátum: 2013.05.30.


  Kereső
  Hírlevél
  Programok

  Abigél musical
     
  Vámpírok bálja musical
     
  Abigél musical
     

    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2019


  Musicalinfo.hu - Minden, ami musical!

  Partnerek: