Musicalinfo.hu - Valahol Európában musical a Pesti Magyar Színházban - Jegyek itt!
 • Valahol Európában musical a Pesti Magyar Színházban - Jegyek itt!

  2016. decemberétől a Pesti MAgyar Színházban Nagy Viktor rendezésében lesz látható Dés László legendás műve a Valahol Európában musical.

  A II. világháború végén járunk, a béke első pillanataiban. Amikor a túlélési háborús reflexek működnek és még senki sem tudja hogyan lesz majd béke a lelkekben is. Egy árva kisfiú, Kuksi édesapja utolsó mondatát mormogja maga elé: „Nem szabad félni!” és közben retteg. Az Állami Javítóintézetet szétbombázták. A találatot túlélt fiatal fiúk magukra hagyottan, csapatba rendeződve próbálják túlélni a háború viszontagságait és a béke első napjait. A fiúk befogadják Kuksit. Időközben találkoznak egy másik gyereksereggel. Az eleinte nehézkes elfogadást követően rájönnek, hogy csak együtt vészelhetik át ezt az időszakot. Közben a szerveződő új hadsereg és a statáriális bíróság hajszolni kezdi az árvává vált gyerekeket, akiket egyszerűen csavargónak neveznek. Hiszen a béke sem tudja elképzelni magát hadsereg nélkül. A két gyerekcsapat vezetője között meglepő kapcsolat alakul ki.

  Vándorlásuk közben találnak egy elhagyatottnak tűnő kastélyt. Ott Simon Péter, egykori karmester és zeneszerző lakik. Bizalmatlanságból végül bizalom lesz a gyerekek és a ház ura között. Simon Péter megtanítja őket a zene fontosságára és szeretetére („A zene, az kell”). Azonban a háborút a felnőttek sem képesek abbahagyni. Üldözni kezdik a gyerekeket és fegyverrel indulnak ellenük. A gyerekek ellenállnak, a harc sikeres mégis tragikus véget ér. Az előadásnak különös jelentőséget ad a jelen, amikor Kelet- és Nyugat-Európa útjain megannyi árva gyerek keres menedéket a hazájukat sújtó háború elől. Családjukat vesztve keresnek új otthont, biztonságot, békét. A musical finálé dala Kuksit siratja, aki már nem éli meg az áhított holnapot.

  Jegyinfók és jegyvásárlás itt!

  A Valahol Európában musicla szereposztása:

  HOSSZÚ: PAVLETITS BÉLA
  SUHANC (ÉVA): MAHÓ ANDREA EMeRTon-díjas
  SIMON PÉTER: REVICZKY GÁBOR Jászai Mari- és Kossuth-díjas
  FICSÚR: ÁGOSTON PÉTER
  KUKSI: VIDA BÁLINT / BŐSZ MIRKÓ
  SZEPLŐS: BERECZ UWE / SZIRTES MARCELL
  SUTYI: ERMÉNYI GÁBOR ANDRÁS / SIPOS BALÁZS GYULA
  CSÓRÓ: TAKÁCS ANDRÁS / PÁL DÁNIEL MÁTÉ
  SUTTYÓ: BAUER GERGŐ
  PROFESSZOR: UJVÁRI MÁTYÁS / VANEK ANDOR
  PÖTYI: KORNIS ANNA / HASZONICS ANETT
  EGYENRUHÁS: BEDE-FAZEKAS SZABOLCS
  LEVENTEOKTATÓ:GÉMES ANTOS
  SOFŐR: SZATMÁRI ATTILA
  TANÍTÓ: TÓTH SÁNDOR / RANCSÓ DEZSŐ
  TRÓGER: SZŰCS SÁNDOR  Megosztás: Hozzáadás Twitter-hez Hozzáadás Facebook-hoz Hozzáadás Startlaphoz Hozzáadás MySpace-hez RSS
  Szerző: MTI / Call
  Dátum: 2016.11.21.


  Kereső
  Hírlevél
  Programok

  Abigél musical
     
  Vámpírok bálja musical
     
  Abigél musical
     

    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2019


  Musicalinfo.hu - Minden, ami musical!

  Partnerek: