Musicalinfo.hu - Itt élned, halnod kell 2017-es országos turné - Jegyek és helyszínek
 • Itt élned, halnod kell 2017-es országos turné - Jegyek és helyszínek

  Itt élned, halnod kell címmel az Esztrád Színház produkciójában 2016-ban a budapesti Hősök terén mutatták be a különös műfajú színházi előadás, zenés történelmi utazás előadást. Az ihletett környezetben felidézték a magyar történelem legfontosabb időszakait, eseményeit a honfoglalástól a 20. század utolsó rendszerváltozásáig. A zenét ra tavaly 40 éves Kormorán együttes házi szerzői, Koltay Gergely és Szűts István szerezték. A zenemű rockzenei alapokra épülő, folkzenei motívumukat is felhasználó, szimfonikus hangszerelésű alkotás, amely dalok, megzenésített klasszikus versek, instrumentális zenék, történelmi szövegek összefüggő kompozíciójának segítségével idézi fel a magyar történelmet. Azokat a kiemelkedő korszakokat, fontos eseményeket, amelyek jelentősen befolyásolták a magyarság sorsát.

  Az Itt élned, halnod kell szövegkönyvének összeállításakor arra törekedtem, hogy a honfoglalástól a rendszerváltozásig terjedő időszakban 25 képben idézzük meg a magyar történelmet, annak kiemelkedő időszakait, eseményeit, amelyek rövidebb, hosszabb időre befolyásolták a magyarság életét. Így dalok, szövegek segítségével egymás után jelenítünk meg olyan történelmi korokat, mint a honfoglalás, István király, László király, vagy IV. Béla király kora, a tatárjárás, az Anjou-lovag kor, a Dózsa parasztháború, a mohácsi csatavesztés, az 1456-os nándorfehérvári diadal, Mátyás király kora, a 150 éves török hódoltság, a Rákóczi szabadságharc, a reformkor, az 1848-as forradalom, a kiegyezés időszaka, a századforduló, az első világháború, a két világháború közötti időszak, a második világégés, az 1956-os forradalom és szabadságharc, majd pedig az 1989-90-es rendszerváltozás.

  Az előadás a történelmi ismeretek terjesztésén túl, szándékaink szerint hozzásegíti az érdeklődőket ahhoz, hogy pallérozzák történelemszemléletüket. Egy közösség, tágabb értelemben a nemzet fennmaradása, lelki és szellemi, nemkülönben anyagi gyarapodása az erős gyökerekbe kapaszkodó nemzettudat nélkül elképzelhetetlen. A felemelően szép és bátor emberi, történelmi példák felidézésével, és a magunk eszközeivel szeretnénk hozzájárulni, hogy hitet, erőt és bátorságot merítsünk a mindennapok küzdelmeihez.

  A produkció létrehozásában sok népszerű énekes és színész működik közre. A történelmi játék főszereplője az 1983-as legendás királydombi István, a király ősbemutató Koppány vezére, Vikidál Gyula. A további fontos szerepeket ugyancsak régi munkatársaim, Bodnár Vivien, Kósa Zsolt, Kuczmann Ágnes, Laklóth Aladár, Makrai Pál, Sipos Imre, valamint az „örök Petőfi” Varga Miklós két színpadra termett gyermeke, Varga Vivien és Szabolcs alakítják.

  Kisebb szerepekben közreműködnek a Vizeli Csaba vezette komáromi Magyarock Dalszínház tagjai. A darab koreográfusa a Hősök terei produkció egyik vezető táncosa, Doktor László, a makói Forgatós Táncegyüttes vezetője. A látvány megvalósításában az Udovecz György és Zombori Mihály vezette hagyományőrzők, valamint artisták, és szinte mindenütt, helyi lovasok lesznek segítségemre.

  Jegyinfók és jegyvásárlás itt!

  Az előadások időpontjai és helyszínei:

  2017. augusztus 19. este 9 óra Vésztő – Mágor Történelmi Emlékhely
  2017. augusztus 29. este fél 9 óra Mohács – Széchenyi tér ( a Fogadalmi templom előtt)
  2017. szeptember 2. este fél 9 óra Szigliget – Vár
  2017. szeptember 16. este 8 óra Délegyháza – Honfoglalás park
  2017. október 14. este 8 óra Szeged – Dóm tér  Megosztás: Hozzáadás Twitter-hez Hozzáadás Facebook-hoz Hozzáadás Startlaphoz Hozzáadás MySpace-hez RSS
  Szerző: kovacsa
  Dátum: 2017.07.16.


  Kereső
  Hírlevél
  Programok

  Apáca Show
     
  Apáca Show
     
  Apáca Show
     

    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2018


  Musicalinfo.hu - Minden, ami musical!

  Partnerek: