Musicalinfo.hu - Kész a Szegedi Szabadtéri Játékok 2010-es műsora!Jegyek itt!




 • Kész a Szegedi Szabadtéri Játékok 2010-es műsora!Jegyek itt!





  My Fair Lady, Hair, Carmen, Dózsa, a Délmagyarország szuperkoncertje és operettgála – ez a Szegedi Szabadtéri Játékok 2010-es műsora. Több saját bemutató jellemzi majd jövő évadtól a fesztivált, a második igazgatói ciklusát megkezdő Bátyai Edina legfőbb célkitűzése szerint. Jövőre a színházi élet legcsábítóbb címeivel készülnek, igazi szuperprodukciókat láthat majd a közönség. A jegyárak nem emelkednek, a szervezők továbbra is kedvezni kívánnak a helyi nézőknek a jutányosabb pénteki helyárakkal, valamint ismét lesz lehetőség kedvezményes árú bérletek megvásárlására.

  Jegyeket a 2010-es műsorra http://musicalinfo.jegy.hu oldalon vásárolhat.


  Sokak számára meglepő évadot ígért Bátyai Edina igazgató a Szegedi Szabadtéri Játékok 2010-es műsorát ismertető sajtótájékoztatón. A korábbról megörökölt évtizedes gyakorlattal szemben a jövő évtől kezdődően a saját bemutatók dominálnak majd a Dóm téri színpadon. Bátyai Edina igazgatói tevékenységének második ciklusát kezdi meg 2010-ben, és hosszútávú tervei közt szerepel, hogy – az ország legnagyobb színházához méltó módon – növeljék a saját produkciók számát.

  My Fair Lady, Dózsa, Carmen és Hair – a leginkább közönségcsalogató, leghangzatosabb előadáscímek szerepelnek a jövő évad műsorában. Ezen kívül egy operettgálával és a Délmagyarországgal közösen megrendezendő szuperkoncerttel várja a közönséget a fesztivál 2010-ben. Nem titkolt módon a gazdasági válság nehézségeire is reagálnak a szervezők azzal, hogy eggyel kevesebb a bemutatók száma a programban.

  „Nulladik nap” és a legnépszerűbb slágerek a Szabadtérin

  A 2010-es Szabadtéri egy „Nulladik nappal” indul május 22-én, amikor is a Délmagyarország különleges szuperkoncertjét láthatja és hallhatja a közönség a Dóm téren abból az alkalomból, hogy a napilap éppen aznap lesz 100 éves. Bátyai Edina hangsúlyozta azt a sokszínű, évtizedekre visszanyúló együttműködést, mely a Délmagyarország és a Szegedi Szabadtéri között fennáll, kezdve azzal, hogy a napilap 1933-ban magánvállalkozásban állt az akkor még gyerekcipőben járó, két éve működő fesztivál mellé, hiszen a szerkesztők önzetlen munkával vállalták Szeged felemelkedése érdekében az első évek igen komoly anyagi és erkölcsi kockázatát. Jövőre a szuperkoncert koprodukciós partnereként köszöntheti a Szabadtéri a Délmagyarországot.

  A My Fair Lady – melyet soha nem játszottak még a Dóm téren – az egyik legklasszikusabb zenés darab: az operett és a musical műfajának határán mozog, és bár a lexikonok musicalként tartják számon, az operett műfajához szorosan kapcsolódik. A Szabadtéri eddig is törekedett arra, hogy a musical népes rajongótáborát becsábítsa az operett-előadásokra azzal, hogy lendületes, fiatalos, modern koncepcióban viszi színre azokat, a My Fair Lady a két műfajt szinte egyszerre mutatja be. G.B. Shaw színművéből, a Pygmalionból írt darab olyan népszerű slágerekkel mutatja be a szegény kis virágáruslány, Eliza Doolitle, Higgins professzor és Pickering ezredes történetét, mint a Ma éjjel táncolnék vagy a Lenn délen édes éjen…. A klasszikus operett rajongóinak az operettgála nyújt majd remek szórakozást, mely a Dózsa produkció után kapott helyet a műsorban.
  Szereposztás és jegyek itt!

  A Dózsa című előadás lesz a következő bemutató, amely a kétévente megrendezendő és jövőre éppen esedékes Néptáncfesztivál zárásaként valósul meg. Tavaly új irányt mutatott a Szabadtéri a néptáncnak: színházi helyzetbe hozta, hiszen komplett előadás született a táncok köré. Ezt a hagyományt szeretnék folytatni, amikor is Dózsa Györgyről, az 1514-es parasztfelkelés vezéréről állítjuk színpadra a produkciót. Egy komoly alkotópáros – Szarka Tamás és Zsuráfszky Zoltán – valamint egy rendkívül népszerű táncművész lesznek az előadás főszereplői.
  Szereposztás és jegyek itt!

  A Carmen az operairodalom talán legnépszerűbb alkotása, amely a legtöbb híres áriát adta a világnak. A francia zeneszerző Georges Bizet életművének legkiemelkedőbb darabja ez az opera, melynek szövegkönyve Prosper Merimée kisregénye alapján készült. Olyan áriákat hallhat majd a közönség mint a Torreádor-dal, Don José Virág-dala vagy a legnépszerűbb: a szenvedélyes cigánylány, Carmen által énekelt Habanera.
  Szereposztás és jegyek itt!

  A Hair minden idők legnépszerűbb musicalje, mely egy egész nemzedék és a hippi-korszak kultuszművévé vált, és rajongóinak száma azóta csak növekszik. A dinamikus, elementáris táncokra lehetőséget adó művet még sosem mutatták be a Dóm téren. A Hair dalai – így az Aquarius, az I Got Life, a Manchester England England vagy éppen a Let he sunshine in – mindenki által ismertek, így egyértelmű helye van az ország legnagyobb musical-játszó színpadán.
  Szereposztás és jegyek itt!

  A jegyárak nem emelkedtek

  Az alkotói csapatokra illetve az előadásokban szerepet játszó színészekre, kiválasztásuk művészeti okaira Bátyai Edina nem tért ki, hiszen az majd a következő, év eleji sajtótájékoztatón lesz feladata a fesztivál művészeti vezetőjének, Kesselyák Gergelynek. Annyit azonban elárult, hogy rendkívül népszerű szereplőgárdával kívánják színre vinni az előadásokat.

  A jegyárak az ideihez képest nem emelkedtek. Az a kezdeményezés is folytatódik, mely során a helyi közönségnek kívánnak kedvezni a szervezők azzal, hogy az általuk inkább preferált pénteki előadásnapokon alacsonyabb helyárakat biztosítanak. Ismét lesz lehetőség az idén is nagy népszerűségnek örvendő Szabadtéri bérletek megvásárlására. Kiváló karácsonyi ajándék lehet egy Hair-My Fair Lady, vagy akár egy My Fair Lady-Carmen bérlet.

  2010. május 22 – augusztus 22.


  100 ÉVES A DÉLMAGYARORSZÁG – SZUPER KONCERT
  május 22.

  Alan Jay Lerner - Frederick Loewe
  MY FAIR LADY
  musical
  július 2., 3., 9., 10., 11.


  Szarka Tamás-Zsuráfszky Zoltán
  DÓZSA
  Tánckrónika Dózsa György tetteiről
  táncmű
  július 16., 17.


  OPERETT-OPERA Gála
  július 24.


  Georges Bizet
  CARMEN
  opera
  július 30., 31.


  Galt MacDermot - James Rado - Gerome Ragni
  HAIR
  musical
  augusztus13., 14., 15., 20., 21., 22.



  Megosztás: Hozzáadás Twitter-hez Hozzáadás Facebook-hoz Hozzáadás Startlaphoz Hozzáadás MySpace-hez RSS




  Szerző: Scavok
  Dátum: 2009.09.23.


  Kereső
  Hírlevél
  Programok

  Mary Poppins
     
  Valahol Európában
     
  Mary Poppins
     

  



  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2018


  Musicalinfo.hu - Minden, ami musical!

  Partnerek: