Musicalinfo.hu - A Rózsalány musical már CD-n is!
 • A Rózsalány musical már CD-n is!

  A Ferences Rend 800 éves jubileuma alkalmából kiadta a 2007-es Szent Erzsébet évre készült musicalt, amelynek szövegét Hajnal Géza, zenéjét Andorka Péter írta. A nagyszabású színpadi mű hanganyagát megszólaltató művészek között nagyon sokan kötődnek az egyházhoz és különösen is a ferences rendhez (pl. a Don Bosco Ifjúsági Zenekar vagy a pasaréti Szent Antal énekkar, Hajnal Géza harmadrendi ferences, Andorka Péter a szentendrei ferences gimnáziumban végzett néhány évvel a lemez grafikusa, Schmal Róza után). A szólisták között olyan kiváló művészek szerepelnek, mint Mihálka György, Nagy Szilvia, Dévai Nagy Kamilla, Götz Attila, Petőcz András, Szabó Gyula Győző, vagy a Misztrál együttes három énekese.

  A CD kapható a ferences és más egyházi boltokban (bővebb információ: www.ofm.hu), december 1-től az Anima könyvesboltokban vagy online a www.animakonyv.hu oldalon.

  A Rózsalány megjelenése változtathat azon a sajnálatos tényen is, hogy a magyar királylány alakja manapság népszerűbb német nyelvterületeken, mint szülőhazájában, Magyarországon. Ezt jól bizonyítja az is, hogy már Németországban is létezik egy musical, amiről korábban írtunk is.

  Úgy tűnik, nem sokat értünk Erzsébet kivételes személyiségéből, miközben szüleit – II. András királyt és Merániai Gertrud királynét – kiemelt helyen őrzi a magyar történelmi és irodalmi emlékezet. Pedig e fordulatos sorsú királylány történetéből akár kalandfilmet is lehetne forgatni… A türingiai fejedelmi udvar ármánykodásaival dacoló romantikus szerelme az ifjú Lajos választófejedelemmel; sugárzóan szép családi élete, melynek a férj váratlan halála vet véget; a szegények szolgálatában vállalt önfeláldozó élet, mely köré csodás történetek szövődtek – érzelmektől és indulatoktól sem mentes, erős karakterű, bátor nő alakja bontakozik ki előttünk. Nem a jámbor legendák szereplője, hanem a modern ember számára is érthető, szerethető, követhető Erzsébet hús-vér személyisége ragadta meg az Andorka– Hajnal szerzőpáros fantáziáját. Első közös nagy művük bizonyára hozzájárul ahhoz, hogy Szent Erzsébet közelebb kerüljön a mai közönséghez, a fiatalok és az idősebbek szívéhez is.

  A dalokban a szerző honlapján a www.andorkapeter.hu oldalon bele is lehet hallgatni.

  Játékunkban Szabad Bernadett nyerte meg!
  Gratulálunk neki!  Megosztás: Hozzáadás Twitter-hez Hozzáadás Facebook-hoz Hozzáadás Startlaphoz Hozzáadás MySpace-hez RSS
  Szerző: Kovács Gergely
  Dátum: 2010.01.12.


  Kereső
  Hírlevél
  Programok

  Abigél musical
     
  Vámpírok bálja musical
     
  Abigél musical
     

    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2019


  Musicalinfo.hu - Minden, ami musical!

  Partnerek: