Musicalinfo.hu - LÉLA SZEME - misztikus musical ősbemutató Budapesten! Jegyek itt!
 • LÉLA SZEME - misztikus musical ősbemutató Budapesten! Jegyek itt!

  LÉLA SZEME - misztikus musical ősbemutató

  2019. április 4. 15:00 és 19:00
  UP Újpesti Rendezvénytér
  1042 Budapest, Szent István tér 13-14.

  Írta: Kósa Zsolt
  Zeneszerző: Szepesi Richárd Ricsosz
  Koreográfus: Koch Boglárka Lilla
  Rendező: Szinovál Gyula

  A vak Léla Ardealt kedves, vidám természete és látnoki képessége miatt kedvelik a kisváros lakói. Gyűlölik és kirekesztik viszont azt az elátkozott, torz ifjút, akibe Léla beleszeret. A gyönyörű világtalan leány a fiú szeretetreméltó természetére figyel fel, nem pedig a számára láthatatlan rútságára…

  A szerző, Kósa Zsolt, akit zenés színpadokról is ismerhetünk, hosszú évekkel a cselekmény megírása előtt már szeretett volna közérthető, mégis erős esztétikai töltéssel szólni arról, mennyire csak a kirakat hangsúlyos a világunkban. Az alkotók hisznek abban, hogy a váz a lényeg, nem a máz. Ezért szól egy vak lányról a történet. Ő az, akit nem befolyásol a külső csillogás. A harsány látszatfogalmakkal szemben a lényeglátás bölcsessége az, ami igaz érték.
  A hitelességhez hozzátartozik, hogy a darab zenéjét Szepesi Rihárd írta, aki a Nem Adom Fel Alapítvány vak zenetanáraként folytatott hosszú éveken át hasznos munkát. Ma már szabadúszó zenészként elérte, hogy a nevéről a minőség és ne a vakság jusson eszébe az embereknek. A felvételek a szintén vak Miks Csaba speciális stúdiójában folynak. Cél, a fogyatékossággal élők helyzetének körüljárása, az ép társadalom toleranciájának erősítése, igényesen szórakoztató módon.
  Nagy hangsúlya van a tömegjeleneteknek, amelyekért Koch Boglárka Lilla felelős, aki nem csak kiváló táncos szaktudásával, de a jelenetek pszichológiai hátterére is érzékeny kreativitással dolgozik, lévén az is szakterülete.

  A Léla szeme önálló cselekménnyel bír, nem adaptáció, és nem egy történelmi vagy legendás esemény feldolgozása. Ilyen szempontból ritkaságnak számít a hazai palettán. Hagyományok tekintetében talán a Shakespeare-i dinamika jellemző rá legjobban. A művészi megfogalmazás és a társadalmilag fontos üzenete mellett rendkívül izgalmas és fantáziadús világba visz minket az előadás. Fiktív helyen játszódik, de a babonákkal teli, mitikus erdélyi vadregényes világ kirajzolódik. A ma furcsán hangzó keresztnevek mind ómagyar nevek.

  A Léla szeme zenei tónusa az európai, divatos musicalek populáris-komolyzenei hangzásvilágát vegyíti a magyar népzenei és western elemekkel. A romantika, misztikum és a krimi jelenléte az újkori kalandfilmek hangulatát idézi. Nehéz, de szép feladat ez a Szép Ernő Színház csapatának.

  ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS IDE KATTINTVA!

  Szereplők:
  Léla Ardeal: Békefi Viktória
  Thrill Dan: Krajnik-Balogh Gábor
  Folkus Maier: Kósa Zsolt
  Roff Ardeal: Krizsik Alfonz
  Enéh: Koncz Eszter
  Keán Ardeal: Andorai Péter Krisztián
  Ivor: Békefi László
  Hohat Dan: Szepesi Richárd
  Helka Oseus: Boldizsár Tünde
  Mirtill: Bódi Beáta
  Mályva: Sebők Liliána
  Jonka: Ács Emese
  Ajsa: Nádaski Dóri
  Mosónő: Koroknay-Simon Eszter
  Asszony: Bessenyei Emma
  Öreg: Rékai Nándor

  Abi Merina Camacho, Fodor Barbara, Forró István, Papp László, Pincési Panni, Sebők Liliána, Sipos István, Szegedi Áron, Szinovál István, Szinovál Olivér, Koch Boglárka Lilla

  Táncosok: Bor Klára, Koch Boglárka Lilla, Fehér Norbert, Szombati Tamás  Megosztás: Hozzáadás Twitter-hez Hozzáadás Facebook-hoz Hozzáadás Startlaphoz Hozzáadás MySpace-hez RSS
  Szerző: Kovács Gergely
  Dátum: 2019.03.03.


  Kereső
  Hírlevél
  Programok

  Abigél musical
     
  Vámpírok bálja musical
     
  Abigél musical
     

    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2019


  Musicalinfo.hu - Minden, ami musical!

  Partnerek: