Musicalinfo.hu - Musical bemutató is lesz a Centrál Színház új évadában!
 • Musical bemutató is lesz a Centrál Színház új évadában!

  Rendkívül erős és sikeres évadot tudhat maga mögött a Centrál Színház, amely két bemutatóval is készül a 2015-16-os évad első felére és folytatja a társadalmi felelősségvállalás jegyében indított felolvasó maratonját - mondta el Puskás Tamás igazgató pénteken az intézmény évadzáró társulati ülésén.

  Puskás Tamás szerint tavaly olyan évadot zárt a színház, mind nézőszám, mind bevétel tekintetében, amelyről azt gondolták, hogy meghaladhatatlan, ám idén erre rácáfoltak. Mint felidézte, a tavalyi évad sikerén felbuzdulva úgy döntöttek, hogy a 2014-15-ös szezonban csak egy nagyszínpadi bemutatót - Jó emberek - tartanak, mert annyira erős a színház repertoárja, hogy nincs szükség többre. A kisszínpadon mindazonáltal öt új darab is várta a közönséget.

  Az igazgató tájékoztatása szerint a 2014-15-ös évadban a színház 316 előadását 104 600 néző látta. Az intézmény bevétele a két játszóhelyet tekintve 380 millió forint. A látogatottság mindkét színpadot figyelembe véve 95,5 százalékos, a nagyszínpad esetében ez a szám még magasabb, 97,1. A nézői érdeklődés olyan nagy, hogy a tavalyi bemutatók mind műsoron maradhatnak a következő évadban is. A kisszínpadi bemutatók közül a Broadway felett az ég musicalt átveszi a Szkéné Színház, és a következő évadban a társulat ott játssza tovább.

  A 2015-16-os tervekről szólva Puskás Tamás elmondta, hogy az évad első felének bemutatói már biztosak, a második félidőben még adódhatnak változások. Szeptember 27-én igazi West End világsikerrel nyit a színház. A Ma este megbukunk - The play that goes wrong - című darabot replikaként állítja színpadra a Centrálban a londoni előadás rendezője, Mark Bell és kreatív csapata.

  December 5-én újra színpadra kerül a színházban a Sok hűhó semmiért című Shakespeare-vígjáték Pokorny Lia és Schmied Zoltán főszereplésével.

  Az évad második felére Edward Albee Nem félünk a farkastól című színművére készül a társulat Básti Julival a főszerepben.

  Jövő nyáron a Keszthelyi Nyári Játékokon lesz a bemutatója, és azt követően kerül a következő évad elején a színházba Bernard Shaw és Frederick Loewe My fair lady című musical klasszikusa Alföldi Róberttel és Tompos Kátyával a főszerepben.

  A Centrál Színház jövő tavasszal is megszervezi a két évvel ezelőtt indított felolvasó maratont, amellyel fontos társadalmi, szociális problémákat helyez a középpontba. Mint azt az igazgató felidézte, ez idáig a holokauszt és a családon belüli erőszak témakörivel foglalkoztak. Az intézmény 16. évadát tölti július 23-tól augusztus 16-ig a Keszthelyi Nyári Játékokon, és öt nagy sikerét mutatja be a Festetics-kastély parkjában.

  Az évadzáró társulati ülésen átadták a tavaly alapított társulati elismerést, a Plomba-díjat Rada Bálint színésznek. A két közönségdíjat Pokorny Lia és Bereczky Zoltán, a színház egyik fő támogatója, a Toyota Sakura által idén először átadott díjat, az évad kiemelkedő alakításáért Básti Juli kapta.

  A társulatból Szilágyi Csenge elszerződik, de a Broadway felett az ég című musicalben játszott szerepét megtartja. A társulathoz új tagként szerződik a követező évadra Földes Eszter és Mészáros András, és vendégként továbbra is a legismertebb színészek tűnnek fel az előadásokban.

  Az évadzáró ülésen elhangzott, hogy a fővárosi önkormányzat júniusra kiírt ülésén napirendi pontként fog szerepelni a színház privatizációja. Ekkor döntenek arról, hogy kiírják-e újból a pályázatot idén augusztusra. Az önkormányzatnak ugyanakkor a színház vezetésére is ki kell írnia a pályázatot, mert Puskás Tamás mandátuma 2016 januárjában lejár. Az igazgató mindkét esetben pályázik.

  "Jelenleg úgy tudjuk, hogy a következő évadot, így már az első bemutatónkat is privát színházként kezdjük" - jegyezte meg Puskás Tamás.  Megosztás: Hozzáadás Twitter-hez Hozzáadás Facebook-hoz RSS
  Szerző: MTI / Call
  Dátum: 2015.06.12.


  Kereső
  Hírlevél
  Programok


    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2020


  Partnerek: