Musicalinfo.hu - Újabb mérföldkő a Ghost musical történelmében - Videó itt!
 • Újabb mérföldkő a Ghost musical történelmében - Videó itt!

  1990-ben mutatták be Demi Moor és Patrick Swayze főszereplésével a Ghost című filmet, mely azóta az egész világot meghódította a spirituális keretbe foglalt megható szerelmi történetével. A sztori olyan, ami minden embert érdekel, minden emberre hatással van. Az örök szerelem, ami még a halál után is tart, a szellemvilág létezése vagy nem létezése, a pénz hatalma így vagy úgy, de mindenkit foglalkoztat. A film vásznon elért siker után a színházi világ is feldolgozta a két szerelmes szomorú és egyben izgalmas történetét, így született meg a Ghost musical. A musicalt a londoni és a Broadway bemutató után végül 2013. májusa óta hazánkban is bemutatták és azóta is óriási sikerrel játsszák a Budapesti Operettszínházban.

  A legendás musical azonban meghódította Ázsiát is és 2013. november 24-én lezajlott az első ázsiai bemutató a D-Cube Arts Centerben, Szöulban. A Ghost romantikus film Dél-Koreában is közkedvelt, ezért gondolták úgy az alkotók, hogy színpadra állítják a belőle készült zenés darabot Szöulban is. A Samat alakító Joo Won musical színészként dolgozott, majd 2010-ben debütált egy tv sorozatban, ezután három évet kihagyott a színpadon. A Ghost sajtótájékoztatóján elmondta, hogy mindig is készült visszatérni a színpadra, és óriási öröm számára, hogy ebben a musicalben teheti ezt meg. Sam szerepében Joo Won mellett Kim Joon-hyeon és Kim Woo-hyung is látható. Mollyt a népszerű énekes Ivy alakítja és mellette Park Ji-yeon, aki mindössze 25 éves színésznő, s első szerepe rögtön Sophie volt a Mamma Mia musicalben.
  Ahogy más országokban is a legnagyobb fejtörést az alkotók számára az okozta, hogyan menjen át a "szellem" az embereken a színpadon, ami filmes trükkökkel viszonylag könnyen megoldható, ám a színpadon nehézkes megoldani. Paul Kieve brit illuzionistát hívták végül segítségül, aki többek között a Harry Potter filmek készítésénél is közreműködött. A Ghost musical látványvilága páratlan, s ez így van az ázsiai előadáson is, a nézők szeme elé igazi csodák tárulnak. A fent említett városokon kívül a 2013/2014-es évadban a musical több országban is bemutatásra kerül. Utrechtben (Norvégia), Melbournben (Ausztrália), Milánóban, Torinóban, Rómában (Olaszország) is láthatják a nézők a legendás musicalt. A film után a történet zenés színpadi változata is világhódító útjára indult, azonban a magyar előadás továbbra is egyedülálló maradt, hiszen csak nálunk látható a musical non replica verziója. A magyar előadásba még bónusz dalt is terveztek az alkotók. Részletek itt!  Megosztás: Hozzáadás Twitter-hez Hozzáadás Facebook-hoz RSS
  Szerző: szparajdi
  Dátum: 2014.02.24.


  Kereső
  Hírlevél
  Programok


    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2020


  Partnerek: