Musicalinfo.hu - Az aranyember musical Budapesten!Videó itt!
 • Az aranyember musical Budapesten!Videó itt!

  A Ruttkai Éva Színház, Jókai Mór-Vizeli Csaba-Másik Lehel: Az aranyember c. regényéből készült musicallel nyitja a 2011/2012. évadot.

  2011. október 6-án a Magyarock Dalszínház és a Ruttkai Éva Színház közös produkcióban állítják színpadra Jókai társadalmi utópia-törekvésének legnagyszerűbb alkotását, egyúttal az író legismertebb és legkedveltebb regényének adaptációját musical formában.

  A mű egy ember kalandos, romantikus története, aki felismeri, mi az igazán fontos és szép az életben, fontosabb akár a vagyonnál, kincsnél, hírnévnél. A regény létrejöttében az életrajzi mozzanatok mellett a korabeli közélet eseményei is jelen vannak a történetben, így a musical nézője átélheti, milyen is lehetett a reformkor utáni Magyarország élete.

  Jókai utópiája részben erkölcsi és társadalmi, részben politikai és történelmi. A mű mondanivalója talán sosem volt időszerűbb, mint manapság, hiszen annak megírásakor 1872-ben, Jókait egyre nagyobb iszonyattal tölti el a modern polgári világ, a kapitalista civilizáció, és regényeiben hősei számára a menekvést teremti meg egy-egy valóságos, vagy – mai kifejezéssel élve – virtuális sziget fölrajzolásával.

  A musical rendezője: Pécsi Ildikó (Kossuth-díjas), aki az 1962-es emblematikus film, a Gertler Viktor alkotta mű Noémijaként debütált.

  Főbb szerepekben: Forgács Péter, Egyházi Géza, Vadkerti Imre, Rák Kati, Brunner Márta, Nagy Anikó / Kocsis Judit, Fésűs Nelly / Bodnár Vivien, Pál Tamás / Ömböli Pál, Makrai Pál / Gerdesits Ferenc, Pankotay Péter / Másik Lehel, Kuczmann Ágnes, valamint a Magyarock Dalszínházának társulata

  Díszlettervező: Szalai Zsolt

  Jelmeztervező: Kemenes Fanni (Érdemes Művész)

  A színház a produkció dupla szereposztása szereplőinek kedvéért október 7-én és 8-án (a színház 17. születésnapján) is díszbemutatót tart.

  A premier kísérőrendezvénye a Kálvária téren megrendezendő Jókai-bableves főzőverseny lesz, a Ruttkai Éva Színház "társulat nélküli társulata" főz 10×4 fős csapatokban. A főzés a délelőtti órákban kezdődik, és az esti bemutató előtt ér véget egy jótékonysági akcióval: az ételeket a művészek a meghívott illusztris vendégsereggel karöltve osztják ki a rászorulóknak. A zsűriben neves gasztronómiai szaktekintélyek, közkedvelt művészek, olimpikonok, politikusok, és közéleti szereplők is részt vesznek.

  A rendezvényre szeretettel várjuk az érdeklődőket, a fotózni vágyókat!

  Szeptember 17-én az autómentes hétvége keretében megrendezésre kerülő TeARTrum Fesztivál keretében betekintést nyerhetnek a musicalbe a Színházi Korzón: 16.00-16.30-ig, a Magyar Állami Operaház előtti nagyszínpadon ízelítőt kapnak az érdeklődők a Ruttkai Éva Színház új produkciójáról.

  Szereplők:
  Levetinczy Tímár Mihály: Forgács Péter / Vadkerti Imre
  Noémi: Brunner Márta
  Teréza: Nagy Anikó / Kocsis Judit
  Ali Csorbadzsi, miniszter: Makrai Pál / Gerdesits Ferenc
  Tímea: Kuczmann Ágnes
  Athalie: Fésüs Nelly / Bodnár Vivien
  Brazovics Athanáz, kereskedő: Gerdesits Ferenc / Egyházi Géza
  Zófia: Rák Kati
  Kacsuka Imre, katona: Pál Tamás / Ömböli Pál
  Krisztyán Tódor: Pankotay Péter / Másik Lehel
  Várkormányzó, hitelező, katona: Orbán Viktor
  Galambos, katona, polgár, hajós: Szakács Péter
  Hitelező, polgár, katona, hajós: Másik Attila
  Cselédek: Miklós Eponin, Végh Edina, Tar Gabriella

  Valamint közreműködik
  a Magyarock Dalszínház Társulata

  Zenei vezető:
  Másik Lehel

  Díszlet:
  Szalai Zsolt
  (NAGY MIKLÓS-díjas)

  Jelmeztervező:
  Kemenes Fanni
  (Érdemes Művész)

  Koreográfus:
  Orbán Viktor

  Műszaki munkatársak:
  Bata Edit, Oszlánszki Norbert, Rakota Mónika

  RENDEZŐ:
  PÉCSI ILDIKÓ
  (Kossuth-díjas)

  Videók:
  Megosztás: Hozzáadás Twitter-hez Hozzáadás Facebook-hoz RSS
  Szerző: Call
  Dátum: 2011.08.30.


  Kereső
  Hírlevél
  Programok


    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2020


  Partnerek: