Musicalinfo.hu - Aritmiás szívek klubja a MU Színházban! • Aritmiás szívek klubja a MU Színházban!

  A Tünet Együttes 2006-ban a Budapesti Őszi Fesztiválon mutatta be Szeánsz – aritmiás szívek klubja című előadását, amely kortárs musical hangszerek és zenészek nélkül. December 1-2-án a MU Színházban kerül színpadra a felújított változat. Az előadásban minden zene emberi hangok és tárgyakból előcsalogatott zajok-zörejek segítségével jön létre. A játszótérre emlékeztető színpad nagyranőtt gyermek szereplői egy közös szeánszon idézik meg az elveszett aranykort, ám minden kísérletük kudarcba fullad, mert a csapatot ellentétek, pozícióharcok, személyes érvényesülési kísérletek zilálják szét. Az előadásban szereplő táncosok és színészek közös improvizációk során hozták létre szatirikus és groteszk víziójukat a felnőttek játékairól és játszmáiról, az együttműködés és a kommunikáció csapdahelyzeteiről.

  Az előadást 2007-ben jelölték Magyarország egyik legrangosabb koreográfusi díjára, a Lábán Rudolf-díjra, valamint beválogatták a németországi Ludwigshafenben tartott No Ballet nemzetközi koreográfusversenyre.

  Videó:


  "Egyszer fönt, másszor lent: öt táncos és két színész tökéletesen összeforrott létezése hozza össze ezt a libikókát, olykor valaki a mozgás- és hangsorozat élére áll, a többiek követik, van, aki ügyesen, van, aki vonakodva, és van, aki viccet csinálva saját "ügyetlenségéből". (…) Az egész nagyon vicces. Virtuóz váltások, kiapadhatatlan fantázia. Semmi aritmia."
  (Csáki Judit, Magyar Narancs)

  Szeretnéd, ha bevennénk? Tudod a szabályokat?
  Ez nem villamos, hogy kiszállok-beszállok, nem nyílik az ajtó, de minek is nyílna. Szuszog az egész szerkezet.
  Hogy tudnánk együtt venni a levegőt? Csak ha kifújom, van mit beszívnod. Kicsit elhasznált, de mit van mit tenni, ilyen szűk térben.
  Ha bántasz, azonnal sírok. Ha kedveskedsz, azonnal mosolygok. Ha figyelsz rám, produkálom magam. Ha csinálsz valami érdekeset, én is azt akarom csinálni. Ha van valamid, nekem is kell. Csalok, hazudok, én leszek az első. Ha mégse, megmondlak.
  Szeretnék köztetek lenni, én, a legkülönb.
  Hogy tudna együtt dobogni a szívünk, ha egyszer mindannyiunké össze-vissza ver?

  2011. december 1-2. (csütörtök-péntek) 20:00 MU Színház (XI. ker. Kőrösy József u. 17.)

  Online jegyvásárláshoz kattints ide!

  Rendező: Szabó Réka
  Szereplők: Dózsa Ákos, Góbi Rita, Gőz István, Kántor Kata, Kövesdi László, Szász Dániel, Vadas Zsófia Tamara
  Zene: Keleti András, Márkos Albert
  Kosztüm: Bodnár Enikő
  Fény: Szirtes Attila
  Dramaturg: Peer Krisztián
  Külön köszönet: Farkas Zsolt  Megosztás: Hozzáadás Twitter-hez Hozzáadás Facebook-hoz RSS
  Szerző: Call
  Dátum: 2011.11.14.


  Kereső
  Hírlevél
  Programok

  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2020


  Partnerek: