Musicalinfo.hu - Tüskevár musical készült! Jegyek és szereposztás itt!
 • Tüskevár musical készült! Jegyek és szereposztás itt!

  Fekete István regénye alapján Olt Tamás - Váradi R. Szabolcs: Tüskevár zenés mesejáték címmel tartottak ősbemutatót 2020. február 14-én. Az előadás zenéjét Szirtes Edina Mókus készítette.

  A történet két nyolcadikos budapesti diák, Ladó Gyula Lajos (becenevén: Tutajos) és barátja, Pondoray Béla (becenevén Bütyök) egy nyarát követi végig, akik Budapestről a Kis-Balatonhoz kerülnek, Tutajos nagybátyjához és Náncsi nénihez, illetve a “berekbe”, a minden-titkok tudójához, Matula Gergelyhez – akitől megtanulják, milyen az élet távol a várostól, és számos lecke után azt is, hogy miként lehet együtt lélegezni a természettel.

  “Nyugodt lehetsz, Kengyel megadja. – Nem vagyok nyugodt. Ez nem számít feleletnek. – Dehogynem! Akkora négyesed lesz, mint egy ház… – Ha hármasom lesz, apám nem enged sehova. Akkor pedig… – Jelesed lesz! Meg is érdemled – mondta Bütyök, mert ez a párbeszéd – ezt mondanunk sem kell – Tutajos és közte zajlott le hazafelé menet. – … akkor pedig öngyilkos leszek – fejezte be a mondatot Gyula, ámbár minden meggyőződés nélkül.”

  Fekete István ifjúsági regénye egyike volt Magyarország 12 legnépszerűbb könyvének a 2005-ös Nagy Könyv szavazáson. A történet két nyolcadikos budapesti diák, Ladó Gyula Lajos (becenevén: Tutajos) és barátja, Pondoray Béla (becenevén Bütyök) egy nyarát követi végig, akik Budapestről a Kis-Balatonhoz kerülnek, Tutajos nagybátyjához és Náncsi nénihez, illetve a “berekbe”, a minden-titkok tudójához, Matula Gergelyhez – akitől megtanulják, milyen az élet távol a várostól, és számos lecke után azt is, hogy miként lehet együtt lélegezni a természettel. A nyár véget ér, kezdődik az iskola, a fiúk testileg és lelkileg megerősödve visszatérnek Budapestre, az iskolapadba, de magukkal visznek valamit, ami szavakkal le nem írható – s megfogadják azt is, hogy télen visszatérnek a berekbe.

  A könyvből 1966-ban televíziós sorozat készült. 2011-ben Balogh György rendező és Gulyás Ákos operatőr elkészítették az 1966-os filmsorozat remake-jét.

  1959-ben – két évvel a Tüskevár keletkezése után – elkészült a folytatás, Téli berek címmel.
  Képek és online jegyvásárlás ide kattintva!

  Szereposztás:
  Matula: Nyári Oszkár
  Tutajos: Törő Gergely Zsolt
  Bütyök: Mucsi Kristóf
  Nancsi néni: Varga Zsuzsa
  Anya: Német Mónika
  István bácsi: Kalmár Tamás
  Csikasz: Kárpáti Barnabás e.h.
  Katica: Kovács Vecei Fanni e.h.
  Kengyel: Dánielfy Gergely e.h.
  Éva: Hege Veronika e.h.
  továbbá:
  Kaposvári Egyetem Rippl-Rónai Művészeti Karának III.éves színész hallgatói: Bocskai Virág, Gulyás Gabriella, Horváth Márk, Kecskés Alexisz, Móczár Bence, Pál Péter, Petrics Villő, Posgai Márton, Sikó Koppány, Szeri Martin, Tar Dániel, Tary Patrícia, Urbán-Szabó Fanni

  Alkotók:
  Díszlettervező: Pintér Réka
  Jelmeztervező: Cselényi Nóra
  Koreográfus: Turi Endre
  Zene: Szirtes Edina Mókus
  Korrepetitor: Horváth Attila
  Világítástervező: Memlaur Imre
  Szcenikai vezető: Szalai József
  ügyelő: Kopácsi Adrián
  súgó: Simon Ildikó
  segédrendező: Váradi Szabolcs

  RENDEZŐ: OLT TAMÁS  Megosztás: Hozzáadás Twitter-hez Hozzáadás Facebook-hoz RSS
  Szerző: Kovács Gergely
  Dátum: 2020.02.20.


  Kereső
  Hírlevél
  Programok

  József és a színes szélesvásznú álomkabát
     
  József és a színes szélesvásznú álomkabát
     
  József és a színes szélesvásznú álomkabát
     

    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2020


  Partnerek: