Musicalinfo.hu - Toldy Mária 80. Jubilemi Gálaest DVD jelent meg! NYERD MEG!
 • Toldy Mária 80. Jubilemi Gálaest DVD jelent meg! NYERD MEG!

  Toldy Mária a 60-as évek ünnepelt előadója, énekese 2018. május 03-án ünnepelte 80. születésnapját. Az évforduló fényét emelendő egy ünnepi gálaestre került sor az Erkel Színházban, ahol neves tanítványai és családtagjai léptek színpadra egy nagyszabású színpadi show keretében.

  Toldy Mária nevéhez több száz magyar dal életre keltése fűződik, köztük megannyi máig népszerű sláger, melyeket itthon és külföldön - lemezeken, tv és rádióműsorokban egyaránt őriz a közönség, a szakma, és a köztudat. Hangszíne, megjelenése és egyéni előadásmódja korának meghatározó művészévé tette, nem véletlen, hogy rajongói máig kitartanak mellette.

  Dalai többsége ma is él, sokat közülük fiatal tehetségek is énekelnek újrahangszerelve. Karrierjének fontos állomása volt, hogy kétszer nyerte meg a hazai Táncdalfesztivált, a "Rövid az élet" ill. a "Más ez a szerelem" című dalaival.
  Népszerűsége csúcsán a 70-es évek közepétől a tanítás felé fordult, felismerve a kor akkor még gyerekcipőben járó, de nagy jövő előtt álló új zenei műfaját, - a musicalt, és annak zenei jelentőségét. Elmélyülve az új anyag megismerésében, az abban megjelenő énekmód elsajátításban, továbbadásában, megalapította a hazai musical oktatás első iskoláját, melyet máig sikerrel működtet.

  Túlzás nélkül állítható, hogy a mai magyar zenés színpad / musical / művészeinek döntő hányada a kezei közül került ki, de tanítványainak száma az Európai színpadokon is jelentős.

  Munkásságát számos elismerés kísérte - legutóbb a regionális Primissima díj – emellett a legnagyobb színházak (Madách színház, Operettszínház, Opera, stb…) a mai napig kikérik véleményét, igényt tartanak együttműködésére. Presztízse, szakmai empátiája egyedülálló, de jubileumi koncertje, mely összefoglalja munkásságát - eddig még nem volt.

  Kivételes életmű, ragyogó példák, tisztes és még aktív életkor. Ennek a kivételes művésznek - pedagógusnak az életpályáját koronázta meg ez a gálaest, ahol rajongói, növendékei, kollégái egyaránt kifejezhették tiszteletüket, szeretetüket. Az Erkel Színház nem véletlenül lett az est színhelye, hiszen élete legnagyobb sikereit itt aratta.

  Rendező: Jantyik Csaba

  Karmester, zenei rendező: Malek Miklós zeneszerző

  Fellépnek: Bereczki Zoltán, Feke Pál, Malek Andrea, Ifj. Malek Miklós, Szulák Andrea, Vágó Zsuzsi, valamint további tanítványok.
  Kísér: Stúdió 11 és a Soli Kamarazenekar

  Az estet moderálja: Csonka András

  DVD VÁSÁRLÁS IDE KATTINTVA!

  Ajánló:


  Részletek a DVD tartalmából:
  1. Nyitány
  2. Egy marék föld – Szulák Andrea
  3. Vagy mindent, vagy semmit – Szulák Andrea
  4. Toldy Mária egyveleg (Szia; Jobban tennéd, ha szeretnél; Bánat, hozzád többé semmi közöm;Minden olyan más; Egy, velem ugye könnyen megy) – Göbölös Krisztina, Moravszki Enikő, Tassonyi Balázs, Kádár Szabolcs
  5. Montázs (kisfilm archív felvételekkel)
  6. Kipp-kopp dixie – Császár Patrik es Malek Andrea
  7. Te meg én – Feke Pál
  8. Kell még egy szó – Feke Pál
  9. Zenei részlet „Az Éjszakai vonat” c. film zenéjéből – Csejtei Ákos (szaxofon)
  10. Józanságra intenek – Vágó Zsuzsi
  11. Érted adnám életem (részlet a Miss Saigon c. musicalből) – Vágó Zsuzsi
  12. Más ez a szerelem – Bereczki Zoltán
  13. Kerek egész – Bereczki Zoltán
  14. Lelketlen ember – Malek Andrea
  15. Rövid az élet – Malek Andrea es Toldy Mária
  16. Virág helyett – Malek Andrea es ifj. Malek Miklós
  17. Moszkva téri lányok – Malek Andrea
  18. Finálé – Moszkva téri lányok

  JÁTÉK!
  Nyerd meg a DVD-t! A játékban, azok vesznek részt, akik a Facebookon ide kattintva kommentben megírják melyik fellépő a kedvencük a koncert fellépői közül. 1 szerencsés megnyeri a DVD-t.

  További DVD-t jegyet sorsolunk azok között, akik helyesen válaszolnak a JÁTÉK menüben található kérdésünkre.

  Ezt a nyereményjátékot a Facebook semmilyen formában nem támogatja, azzal összefüggésbe nem hozható. A játék során átadott adatokat a Musicalinfo.hu kezeli, azt a Facebook semmilyen formában nem kapja meg.  Megosztás: Hozzáadás Twitter-hez Hozzáadás Facebook-hoz RSS
  Szerző: Kovács Gergely
  Dátum: 2020.11.13.


  Kereső
  Hírlevél
  Programok


    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2020


  Partnerek: