Musicalinfo.hu - Film készül a Csoportterápia musicalből!
 • Film készül a Csoportterápia musicalből!

  A Nemzeti Filmintézet (NFI) gyártási támogatásával színházak, valamint filmesek együttműködéséből készülhetnek izgalmas, „crossover” művek. A Kecskeméti Nemzeti is pozitív elbírálásban részesült a pályázaton, amelynek célja az volt, hogy mindkét terület alkotóinak és szakembereinek munkalehetőséget biztosítson a pandémia miatt kialakult nehéz helyzetben. A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház és az FP Films Kft. együttműködésében már forgatják a Csoportterápia c. filmet.

  Miért pont ezzel a darabbal indult a Kecskeméti Nemzeti ezen a pályázaton?

  Cseke Péter: Két előadással vettünk részt a pályázaton: a Csoportterápiával és A beszélő köntössel. Mindkettő igazán nagy sikert aratott, szerette őket a közönség. Nagy örömünkre szolgál, hogy 15 másik színházzal együtt mi is elkészíthetjük a saját filmünket. Az országban sokfelé játszották és tűzik műsorra mostanság is a Csoportterápiát, de a szerzőknek a kecskeméti nyerte el leginkább a tetszését. Ez óriási megtiszteltetés!

  Mennyi módosítást tartalmaz majd a film a színházi előadáshoz képest?

  Eredetileg egy régi, lepukkant, szocreál stílusú művelődési házban játszódott a darab, meg is néztünk jó néhány ilyen helyszínt Kecskemét környékén, de egyik sem nyerte el igazán a tetszésünket. Elkezdtünk tehát alternatív ötleteken gondolkodni, és így jutottunk el a Four Points by Sheraton kecskeméti hoteléig. A fő helyszín tehát egy konferenciaterem lett, ahol rendszeresen tartanak csoportterápiát. Emiatt átírtam kissé a cselekményt, de jelentős változtatásokat nem igényelt. Rövidebb lesz a film a darabhoz képest: kétfelvonásos előadás helyett 110 percbe kell most beleférnünk.

  A szereposztás szintén módosult.

  A 2015-ös darabból Hajdú Melinda (Natasa), Aradi Imre (Ervin Iván) és Dobó Enikő (Jetti) tűnik fel. Különösen örülök, hogy Szente Vajk elfogadta az invitálásom Lajos karakterére - az ősbemutatón, illetve azóta közel kétszázszor játszotta a megrögzött hipochondert. Jankovics Anna Szolnokon alakította Trixit, Járai Máté pedig Győrben formálta meg Sziszit. A próbák alatt máris igazolódott, hogy remek választás volt mindhárom művész. Ugyancsak újdonság, hogy a Kecskemét City Balett 12 táncművésze is csatlakozott a produkcióhoz, igazán látványos koreográfiákkal színesítik a filmet.

  Mikor láthatjuk a filmet?

  December közepére végzünk a felvétellel, januárban pedig elkezdjük megvágni a filmet, tehát úgy gondolom, tavaszra elkészülünk.

  Forrás: Kecskeméti Katon József Színház  Megosztás: Hozzáadás Twitter-hez Hozzáadás Facebook-hoz RSS
  Szerző: kovacsa
  Dátum: 2020.12.12.


  Kereső
  Hírlevél
  Programok

  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2020


  Partnerek: