Musicalinfo.hu - Musicalek és öt új bemutató a Gyulai Várszínház 2021-es műsorában!
 • Musicalek és öt új bemutató a Gyulai Várszínház 2021-es műsorában!

  Csaknem ötven előadással és öt új bemutatóval készül a Gyulai Várszínház az idei, 58. évadra, amelyet június 25. és augusztus 19. között rendeznek meg - közölte a teátrum igazgatója csütörtökön online sajtótájékoztatón.

  Elek Tibor elmondta, az öt új bemutató közül három ősbemutató lesz. Egyet teljesen saját fejlesztésben valósítanak meg Mi volnék nélküled? - Jászai Mari emlékezete címmel, négyet más színházakkal koprodukcióban.

  Idén hat fesztivállal készülnek, a 16. Shakespeare Fesztivált csak magyar társulatokkal, "Shakespeare, amikor magyar" alcímmel rendezik meg június 28. és július 4. között. A magyar teátrumokban évtizedek óta a legtöbbet játszott szerző Shakespeare, a fesztivál ezért arra keresi a választ, hol tart a mai magyar színjátszás Shakespeare műveinek előadásában - emelte ki.
  A fesztivál zárásaként a Gyulai Várszínház és dunaújvárosi Bartók Béla Kamaraszínház közös bemutatójaként láthatják a nézők Győrei Zsolt és Schlachtovszky Csaba Hamlear című darabját Őze Áron rendezésében.
  Az Erdélyi Hetet negyedik alkalommal rendezik meg augusztus 2. és 8. között, itt is lesz saját bemutató: a kézdivásárhelyi Udvartér Teátrummal közösen Goldoni Két úr szolgája Barabás Árpád rendezésében.

  A színházi ínyencek a neves román rendező Silviu Purcarete rendezésében láthatják a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színháztól Az ember tragédiáját, amelyet különleges helyszínen, a városi sportcsarnokban adnak elő - emelte ki az igazgató.

  A nemzeti klasszikusok életművét bemutató programsorozat középpontjában - Székely János, Weöres Sándor és Márai Sándor után - idén Szabó Magda munkássága áll. A Nemzeti Színházzal közösen mutatják be Az ajtó című regény színpadi változatát Udvaros Dorottyával és Söptei Andreával a főszerepben, Szabó K. István rendezésében.

  Az ötödik bemutató Vecsei H. Miklós és Kovács Adrián Bartók és Kodály című műve lesz - ismertette Elek Tibor.

  A zenei fesztiválok között a Halmos Béla Népzenei és Világzenei Fesztivált és a Gyulai Vár Blues Fesztivált rendezik meg, emellett idén ünnepli tizedik jubileumát az Irodalmi Humorfesztivál.

  Az igazgató hangsúlyozta: idén is kiemelt figyelmet fordítottak a nemzeti azonosságtudatot erősítő történelmi drámák mellett a kortárs szerzők műveinek bemutatására, ahogyan a fiatal korosztály megszólítására is. A legkisebbeket bábszínházi előadással és ifjúsági darabokkal várják, a nagyobbakat több kötelező olvasmány színházi adaptációjával (Tóték, Az ember tragédiája, Rómeó és Júlia) próbálják a nézőtérre csalogatni.

  Elek Tibor hangsúlyozta, bíznak abban, hogy június végére valamennyi járványügyi korlátozást feloldják, előadásaikat a hatályos szabályok szerint tartják meg.

  Musicalek közül az Omega musical (A Gyöngyhajú lány), a Hotel Menthol, a Hegedűs a háztetőn és egy friss bemutató a Sándor Mátyás is színpadra kerül.

  ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS IDE KATTINTVA!

  Forrás: MTI
  Megosztás: Hozzáadás Twitter-hez Hozzáadás Facebook-hoz RSS
  Szerző: Kovács Gergely
  Dátum: 2021.04.22.


  Kereső
  Hírlevél
  Programok

  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2020


  Partnerek: