Musicalinfo.hu - A Madách Színház online bemutató is tervez a 2021/2022 évadban! • A Madách Színház online bemutató is tervez a 2021/2022 évadban!

  A Madách Színház a napokban így írt a 2021/2022-es évad tervezett bemutatóiról:

  "A Madách Színház tervezett és előkészületben lévő bemutatói:
  2022. februárjában tervezzük bemutatni a nagyszínpadon a nemrég lezárult III. Madách Musical Pályázat győztes darabját, Derzsi György – Meskó Zsolt: Kazinczy, a tizenötödik című művét. A darab Kazinczy Lajosról, a nyelvújító Kazinczy Ferenc és Török Sophie legkisebb fiáról, a tizenötödik aradi vértanúról szól. A magyar történelem nagy pillanatait eleveníti meg. A klasszikus történelmi téma elmeséléséhez a szerzők egészen egyedi formát választottak: slam poetry, rap, RnB, folklór stílus keveredik a műben. A színrevitelben a Madách Színház a modern musicaljátszás minden vívmányát felvonultatja majd, amelyet az elmúlt években folyamatosan fejlesztett a magyar zenés előadások és a világhírű musicalek színrevitele során.

  A 2021-22-es évadban öt prózai/online bemutatót tervezünk, amelyek zömében magyar írók sorsán, szerelmein keresztül juttatják el a nézőt a műveikhez. Dokumentumok, naplórészletek és levelezések színpadi feldolgozásai szolgáltatják a tényanyagot ezekhez az előadásokhoz. Jelentős súllyal jelen vannak a darabokban az adott történet időtartama alatt megszületett művek.

  Ady Endre csodálatos szerelmes versei Lédához és Csinszkához, Karinthy Frigyes naplója, az Utazás a koponyám körül részletei és nagy versei szólalnak meg drámai, színházi szerkezetben. Az online színház újszerű formanyelvén keresztül új műfaj megteremtésére nyílik lehetőség, amely egyesíti a színház, a film és a tévéjáték lehetőségeit. Előkészület alatt áll már próbaszakaszban Fráter Zoltán: A két egyetlen (Karinthy Frigyes szerelmei) Szirtes Tamás rendezésében, és Nyáry Krisztián: Elfogyni az ölelésben (Ady Endre szerelmei) – Horgas Ádám rendezésében."  Megosztás: Hozzáadás Twitter-hez Hozzáadás Facebook-hoz RSS
  Szerző: Kovács Gergely
  Dátum: 2021.09.07.


  Kereső
  Hírlevél
  Programok

  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2020


  Partnerek: