Musicalinfo.hu - Az Operaház fantomja - 10 éves jubileumi előadás a Madách Színházban
 • Az Operaház fantomja - 10 éves jubileumi előadás a Madách Színházban

  Az operaház fantomja bemutatójának 10. évfordulójára különleges előadással készül a Madách Színház: május 30-án a jubileum alkalmából színpadra lépnek mindazok, akik eddig szerepeltek a musicalben.

  A Magyar Állami Operaházban tartott szerdai budapesti sajtótájékoztatón Szirtes Tamás, a Madách Színház igazgatója felidézte: a Madách Színház 2003. május 30-án mutatta be Andrew Lloyd Webber musicaljét.

  Mint mondta, a jubileumi esten valamennyi szereposztás színre lép, a művészek stafétaként "kézről kézre" adják a szerepeket. Az előadás végén vendégművészek lépnek fel: Horgas Eszter fuvolaművész és Szabó Ádám tangóharmonikás is előadja saját változatában a musical egy-egy dalát. Emellett duettet énekel a bemutató szereposztásának egyik Fantomja és Christine-je, Miller Zoltán és Király Linda.

  Az operaház fantomja 1986-os londoni ősbemutatóját közönségsiker követte, a Gaston Leroux azonos című regénye alapján született mű mára a világ legtöbbet játszott musicalje lett. Az ősbemutató után 17 évvel a musical színre vitelének jogát a Madách Színház csapata nyerte el, Szirtes Tamás rendező vezetésével mutathatták be a darabot - a világon először saját felfogásban, vagyis non-replika változatban Seregi László koreográfiájával. A musicalnek a Madách Színházban csaknem 700 előadása volt, több mint félmillióan látták eddig, emellett a 2007-es turnén a darab koncertváltozatát 13 vidéki város közönsége ismerhette meg.

  Szirtes Tamás az MTI-nek felidézte: már az 1990-es évek elején foglalkoztatta a musical bemutatásának gondolata, ekkor egy pillanatra felmerült benne, hogy a darabnak igazán méltó helyszínt az Operaház adhatna. Erre akkor nem volt fogadókészség a vezetőség részéről, ám szerdán - ha csupán a nézőtéren is - felcsendülhettek az Operaházban ezek a dallamok. Az eseményen a Fantom három megformálója - Sasvári Sándor, Csengeri Attila és Posta Victor - Az éj zenéje című számot adta elő.

  Szirtes Tamás elmondta: a színház történetében rendkívüli előadás Az operaház fantomja. Nagy hatással volt a színház további működésére, a 2003-as bemutató a Madách Színházat új pályára állította. Az igazgató szólt arról is, hogy az előadást koncert formában mutatják be az idén a Szegedi Szabadtéri Játékokon: július 13-án láthatja Az operaház fantomját a közönség a főszerepekben Sasvári Sándorral, Fonyó Barbarával és Bot Gáborral.

  A Madách Színház az évforduló alkalmából a közönséget játékra is hívja, amelynek részletei a színház honlapján olvashatók. A nyertesek többek között részt vehetnek a jubileumi előadáson.
  A jubileumi előadásra minden jegy elfogyott, de a többi előadásra még lehet jegyeket vásárolni.Online jegyvásárlás ide kattintva! További jegyek itt!

  Szegedi Szabadtéri Játékok műsorán látható koncertre is, amiről ide kattintva olvashat bővebben.

  A sajtótájékoztatón készült képeket hamarosan megosztjuk a facebook oldalunkon!  Megosztás: Hozzáadás Twitter-hez Hozzáadás Facebook-hoz RSS
  Szerző: MTI / Call
  Dátum: 2013.05.22.


  Kereső
  Hírlevél
  Programok


    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2020


  Partnerek: