Musicalinfo.hu - Búcsúzik a Ghost az Operettszínháztól!
 • Búcsúzik a Ghost az Operettszínháztól!

  1990-ben indult világhódító útjára a filmvásznon a Ghost, amelynek adaptációjaként készült el 2011-ben a musical változat Bruce Joel Rubin, Dave Stewart és Glen Ballard közös munkájaként. A történetet azóta világszerte ismerik és szeretik, ki a filmnek, ki pedig musicalnek köszönhetően.
  Óriási sikere talán abban rejlik, hogy olyan témát dolgoz fel, amely valamilyen mértékben minden embert foglalkoztat, hiszen a történet nem másról szól, mint az igaz szerelemről, a barátságról, és a mindezt tönkre tenni képes pénzről. Az alkotók kemény valóságban minden áron fennmaradásért küzdő emberi értékek harcát spirituális környezetbe helyezik s ezzel teszik még varázslatosabbá és vonzóbbá a nézők számára.

  A három barát Molly, Sam és Carl ugyanarra vágyik, mindhárman egy szép életről álmodnak, csak éppen az elképzelésük egészen más erről. A történet elején még csupán azt látjuk, hogyan tervezi a két szerelmes Sam és Molly közös életüket, barátjuk Carl támogatásával. Aztán szépen lassan kibontakozik a cselekmény és ráébredünk, hogy a rózsaszín köd mögött kegyetlen és mindenre elszánt érdek rejtőzködik. Carl a jó barát piszkos ügyekbe keveredik, s más kiutat nem találva céljai eléréséért még barátját is képes feláldozni. Sam azonban nem távozik azonnal a földi létből, szellemként megvédi szerelmét Mollyt egy spiritiszta, Oda Mae segítségével. A szomorú történetet izgalmas és vicces jelenetek szövik át, míg végül az igazság győz és minden a helyére kerül.

  A musical, melynek ősbemutatója a Manchester Opera Hause-ban volt mára a filmhez hasonlóan szinte az egész világot bejárta. Manchester után bemutatták a West Enden, a Broadwayen, Norvégiában, Ausztráliában, Dél-Koreában, turnézott a musical Angliában, és az USA-ban, és a magyar nézők óriási örömére 2013. májusában a Budapesti Operettszínház is műsorára tűzte Kerényi Miklós Gábor rendezésében. A Ghost musical magyar bemutatója nem csak azért volt érdekes, mert magyar nyelven került bemutatásra a musical, hanem ez egy világpremier is volt, hiszen először volt látható a musical egy új verzióban. A magyar előadás a többi országban futó előadással szemben egy non replica verzió, amiben a színház kreatív csapata megcsillogtathatta tehetségét. A főszereplők számára is sok kihívást jelentett ez a darab, főleg az X-faktor felfedezettjének Muri Enikőnek, akinek ez volt az első főszerepe az Operettszínházban.

  A technikai bravúrokban bővelkedő, rendkívül látványos musical azonban a 2013/2014-es évad végén búcsúzik a hazai nézőktől, adta hírül a színház a hírlevelében. A színház szomorúan int búcsút a szellemvilágnak, de izgalmas visszatérésekkel és új bemutatókkal kecsegtet az új évadra. A Ghost musical előadásaira már csak pár darab jegy van. Jegyvásárláshoz kattints ide!
  Megosztás: Hozzáadás Twitter-hez Hozzáadás Facebook-hoz RSS
  Szerző: szparajdi
  Dátum: 2014.04.03.


  Kereső
  Hírlevél
  Programok


    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2020


  Partnerek: