Musicalinfo.hu - Diótörő és Egérkirály musical Budapesten! Szereposztás és jegyek itt!
 • Diótörő és Egérkirály musical Budapesten! Szereposztás és jegyek itt!

  Nincs karácsony Diótörő nélkül…. Ez a gondolat inspirálta a szerzőket is, amikor megszületett E.T.A. Hoffman meséje alapján, a Diótörő és Egérkirály című musical. Ez a családi musical a Csajkovszkij balettnél érthetőbb módon, a zene, a tánc és az élő szó hármasából, fülbemászó dalokkal teszi élménnyé a Diótörő történetét, kicsik és nagyok számára egyaránt.

  A mesében a karácsonyfa alatt életre kelnek a játékok, s a fából faragott, szép színes Diótörő vezetésével harcba indulnak az őket megtámadó egerek ellen, akik már elveszítették az emberek szeretetét. Marika azonban újra emberré változtatja Diótörőt, és ezzel bebizonyítja, hogy a varázslat, az álom, a szeretet, a szerelem csodákra képes.

  A varázslatos történetet Szomor György rendezésében, látványos vetítésekkel kiegészítve állítják színpadra, melyet Hajdu Anita egyedi koreográfiája, Egyed Zoltán különleges díszletei és Papp Jankó varázslatos jelmezei teszik kerek egésszé. A főszerepekben Vastag Tamás, Gubik Petra, Szomor György, Békefi Viktória, Gerner Csaba, Fehér Tímea és Tatár Bianka láthatók és hallhatók. A nagy sikerű musical dalait a közönség már jól ismerheti, hiszen a tehetségkutatókban is felcsendült többször is az egyik legszebb dal, a Kismadár.

  Az előadás ajánlott mindenkinek, aki szeret álmodni, szereti a szép meséket, hisz a csodákban, és főleg a szeretet erejében. Nem is kell ennél szebb üzenet az adventi időszakban. A látványos produkció Budapesten a BOK Csarnokbanlesz látható, 2018. december 9-én.

  Jegyárak és jegyvásárlás itt!

  A musical történetéről:
  A darab Hoffmann meséje nyomán, de attól erősen eltávolodva született.

  Karácsony éjjelén sok varázslat történhet, így hát az sem meglepő, hogy a játékok életre kelnek, s a fából faragott Diótörő vezérletével harcba indulnak az őket megtámadó gonosz Egérkirály és félelmetes egérserege ellen, akik már elveszítették az emberek szeretetét. Diótörő az elvarázsolt Mantonate hercegnő megmentésekor változott át diót törő fabábbá. Így került, Marika legnagyobb meglepetésére, játékként a karácsonyi ajándékok közé. Marika szeretete, hűsége és kitartása végül ismét valóságos emberré változtatja őt, megmutatva, hogy a szeretet a legfontosabb dolog a világon. Minden eszközzel meg kell küzdenünk érte!

  De valóban minden eszközzel? A dagadt Egérkirály és gonosz anyja, valamint Pirella, a vad denevérlány szerint: IGEN! Meg is tesznek mindent a szeretetért, de nem mindig a leghelyesebb módon. Marika viszont egyszerűen csak szerelmes lesz Diótörőbe, ezáltal átváltoztatja és visszaváltoztatja, megmenti és megmenekül általa. Pedig nem varázsló, csak egy kislány. Egy kislány, aki álmodik. Aki még mer álmodni.

  A Diótörő és Egérkirály című családi musical egy mesebeli zenés történet MINDENKINEK, aki szereti a szép történeteket, szereti a csodákat, és szeret szeretni!


  Diótörő, Karl: Vastag Tamás
  Marika, Mantonate Békefi Viktória
  Király, Tanácsos: Tomanek Gábor
  Királyné, Tanácsosné Nagy Erika
  Egérkirály Gerner Csaba
  Egérkirálynő Fehér Tímea
  Pirella Gubik Petra
  Esztelen, Laura Tatár Bianka
  Díszlet: Egyed Zoltán
  Jelmeztervező: Papp Janó
  Koreográfus: Hajdu Anita

  Rendező: Szomor György  Megosztás: Hozzáadás Twitter-hez Hozzáadás Facebook-hoz RSS

  Kapcsolódó hírek:
  PASSIO XXI az Arénában - Jegyek itt!  Szerző: Kovács Gergely
  Dátum: 2016.12.25.


  Kereső
  Hírlevél
  Programok


    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2020


  Partnerek: