Musicalinfo.hu - Terveiről és tervezett lemezéről beszél Szabó Dávid!
 • Terveiről és tervezett lemezéről beszél Szabó Dávid!

  Szabó Dávidnak az X-Faktor 2012. 4. helyezettjének évek óta egy szóló lemez az álma. Élete a színház, de mindig is szerette volna másik oldalát is megmutatni, ahol nem áll a néző és az előadó közé a szerep. 2011-ben már csak egy hajszál választotta el attól, hogy ez az álma is valóra váljon. Akkor azonban ez nem sikerült. Az X-Faktor viszont megnyitotta az énekes előtt a lehetőségek tárházát, s Ő él is ezzel.

  Mi történt legutóbb, amikor már a lemezkiadás kapujában álltál? Miért nem jelent meg végül a lemez?

  Egy lemez megjelenése rengeteg munkával jár és sokba kerül. Több kiadóval is tárgyaltam és mindenkinek nagyon tetszett az anyag, aminek azért is örültem, mert én írtam a dalokat és a dalszövegeket is.A sors hozta így. Tudom, hogy az életünkben semmi sem történik véletlenül, ezért nem bánom, hogy így alakult. Valószínűleg akkor még nem álltam volna készen rá, de most hajthatatlan vagyok!

  Nem szegte kedved az akkori nehézség és a tehetségkutató befejezése óta újra a lemezeden dolgozol. Van már időpont, mikor várható a megjelenése?

  Szerintem ez ma már máshogy megy, hisz a mai lemezpiac sokat károsul az illegális letöltések miatt. Először azon fogok dolgozni, hogy sikeres dalaim legyenek, és a harmadik, negyedik sláger után, remélem lesz lemez is, de az sem kizárt, hogy hamarabb.....

  2011-ben tárgyaltál a Collective Art kiadóval is. Ők azt nyilatkozták nemrég, hogy továbbra is szívesen kiadnák a lemezedet. Maradsz ennél a kiadónál?

  Nagyon jól esik, hogy továbbra is szívesen dolgoznának velem, de az X-Faktorosok albumait a Sony Music adja ki, én is velük szerződtem.

  Írtál már több dalt, van elegendő egy lemezhez, vagy feldolgozás is helyet kap a saját dalaid mellett?

  Rengeteg dalom van, olyan is ami még nincs befejezve, szerintem három lemezre is elég lenne, de persze mindet csiszolni kell még.

  Pop dalok teszik majd ki az egész lemezt, vagy kerül rá esetleg musical dal is?

  Régebben más volt az elképzelésem a "saját zenéről", de többek között az X-Faktor is segített abban, hogy lássam milyen zenét szeretnék most játszani. Semmiképp sem szeretném vegyíteni a dalaimat musicallel, mert a két zenei stílus egészen más.

  Duett lesz a lemezen?

  Feldolgozásról és duettpartnerről még nem esett szó, de jó ötletnek tartom.

  Van olyan személy, akár kolléga, akiről megpróbálsz példát venni, vagy teljesen a saját elképzelésed szerint építed a szólókarrieredet?

  Többen elláttak már jó tanácsokkal. Hála Istennek sokan követik a pályámat és ez nagyon jól esik, de bevallom olyan zenét szeretnék, amit itthon kevesen játszanak, vagy talán senki. Inkább külföldi példa van előttem.

  Többször nyilatkoztad, hogy a színházi munkádat sem adod fel. Mikorra tervezed a visszatérést?

  Még nem tudok biztosat mondani, mert még folynak a tárgyalások, de valószínű, hogy már most januárban visszaállok két régebbi szerepembe.

  A meglévő szerepeid közül lesz olyan,amit feladsz?

  Egyenlőre még nem tudom, de hirtelen nem hiszem, hogy minden darabba vissza tudok állni. Emellett van olyan szerep is, amibe nagy sikerrel debütált az utánam lévő generáció. Így lehet, hogy meghagyom nekik a darabot, hisz valószínűleg sok dolgom lesz a színház mellett is.

  Kaptál felkérést új szerepekre?

  Igen, de ez még titok.

  A popzenei és színházi munka is rengeteg energiát igényel. Tudod már, hogyan fogod mindkét munkában a maximumot nyújtani?

  Hála Istennek sokan segítenek és támogatnak, így nem nekem kell egyedül intézni mindent. Biztosan sikerülni fog, ahogy előttem sokaknak. Hiszek a munkában, a zene erejében, és magamban. Szerintem az elmúlt pár hónapban sikerült bebizonyítanom, hogy megéri kockáztatni, hisz' ha szeretnék valamit az megvalósítható, csak merni kell!

  Dávid egész életére jellemző, hogy soha nem ad fel semmit. Sikere a legjobb példa arra, hogy a kitartó munkával és hittel az álmok valóra válhatnak!  Megosztás: Hozzáadás Twitter-hez Hozzáadás Facebook-hoz RSS
  Szerző: szparajdi
  Dátum: 2013.01.16.


  Kereső
  Hírlevél
  Programok


    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2020


  Partnerek: