Musicalinfo.hu - Szomor György interjú
 • Szomor György interjú

  Színészként ismert meg a közönség, de musical szerző is vagy. Mikor született az ötlet, hogy musicalt is írj?
  Rockzenészként rengeteg zenét és szöveget írtam, így amikor színházba kerültem kézenfekvőnek tűnt az ötlet, hogy musicalt is írjak amikor már láttam, hogy a színház világa és a színházcsinálás hogyan működik. A próza írás és a rendezés egyaránt érdekelt, így úgy éreztem, hogy minden olyan szegmensét kipróbálnám, ami tetszik.

  Színházat nem szerettél volna vezetni?
  A színház igazgatás rendkívül komplex és rengeteg olyan feladattal jár, amit én nem szívesen csinálnék. A saját darabjaim managelése során jobban beleláttam abba is, hogy milyen feladatokkal is jár egy produkció vezetése. Színházi szinten ez még komplexebb.

  Több darabot is írtál, amiket nagy sikerrel játszottatok országszerte. A Robin Hoodot láthattuk a legkevesebbszer. Miért pont a Robin Hood indul most mégis turnéra?
  A Robin Hood egy olyan produkció volt ami a Margitszigeti együttműködés után egy ideig “állt”, mivel nem volt új partner. Amikor Tokajról megkerestek egy új bemutató lehetőségével, akkor vettük elő a Robin Hood ötletét, hiszen az ottani partner már ismerte a darabot Budapestről.

  A Robin Hoodból a meghirdetett 5 előadás után terveztek még újabb helyszínekre előadást?
  Vannak tervek, de jelenleg csak a meghirdetett helyszíneken lesz látható az előadás.

  10 éve a te vezetéseddel jött hazánkba az Aida musical. Tervezel új külföldi musical behozatalát?
  Igen, 2018-ban szeretnék egy új produkciót Magyarországra hozni, de hogy mit az még maradjon titok.

  Új darabot is írsz?
  Igen, de részleteket még nem árulhatok el. Több ötletemen is dolgozom.

  A napokban debütálsz a Budapesti Operettszínház új évadának első bemutatójában, a Notre Dame-i toronyőr musicalben. Az eredeti berlini előadását láttad?
  Nem, ami talán jobb is, mert nem befolyásolt. Sőt a mesét se néztem végig. Csak egy-egy jelenetet láttam belőle.

  Nehezebb egy olyan megszállott és negatív karakter megformálása, mint amilyen Frollo főesperes?
  Én imádom, hiszen ez egy rendkívül hálás színészi feladat, még akkor is, ha esetleg a közönség magát a karakter nem szereti. Bár ettől függetlenül ha a művészi teljesítmény átér, akkor ez is megkapja a maga tapsát, de szerintem ebben minden színésztársam, aki játszott negatív karaktert egyetért velem.

  Nem teher az, hogy egy már ismert rajzfilm kerül színpadra?
  Én színészként a rendező utasításait hajtom végre, aki nem egy rajzfilmet akart színpadra vinni, hanem mélyebb tartalmakat. Azonban azt gondolom, hogy aki a rajzfilmre számít az sem fog csalódni, sőt a végén örülni fog annak, amit a Budapesti Operettszínházban kapott.

  Nyáron a Szegedi Szabadtéri Játékokon volt a bemutató előadás, most a Nagymező utcai premierre készültök. Hol lehet jobban átadni az előadást? Szabadtéren vagy a kőszínházban?
  A Budapesti Operettszínház színpada egy nagy színpad, és a Szegedi Szabadtéri Játékoké még annál is nagyobb. Teljesen más az atmoszférája, de nyilván a kisebb színpadon a közönség olyan rezgéseket is át tud venni amiket szabadtéren nehezebb. Persze a szegedi előadás sokkal grandiózusabb is. A Dóm tér atmoszférája már magában egy nagy pluszt ad, a színházban pedig a nézők közelsége ad hozzá az élményhez. Mindkettő előadás óriási élmény.

  Mikortól láthatunk az előadásban?
  A kőszínházi premier 2017. szeptember 22-én és 23-án lesz a Budapesti Operettszínházban. A Szegedi Szabadtéri Játékok műsorán pedig 2018. július 13-tól lesz újra látható az előadás.

  Miben láthatunk az új évadban?
  A Notre Dame-i toronyőr musicalben biztosan látható leszek, valamint 2018 januárjától a Dorian Gray musicalben is látható leszek. Ezek mellett a repertoáron lévő előadásokban is folyamatosan játszom majd az Operettszínházban.

  Fotó: Varga Bernadett  Megosztás: Hozzáadás Twitter-hez Hozzáadás Facebook-hoz RSS
  Szerző: kovacsa
  Dátum: 2017.09.22.


  Kereső
  Hírlevél
  Programok


    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2020


  Partnerek: