Musicalinfo.hu - Tony-díjra jelölték a Matildát és Tom Hankset!
 • Tony-díjra jelölték a Matildát és Tom Hankset!

  Két musical, a 2005-ös Mr. Tűsarok (Kinky Boots) című angol film és Roald Dahl brit regényíró Matilda című gyermekkönyvének feldolgozása kapta idén a legtöbb Tony-díj-jelölést.
  A Kinky Boots, amelyben egy csőd szélén álló cipőgyár férfiaknak szánt erotikus női csizmák gyártásával lábal ki a válságból, tizenhárom jelölést söpört be, a Royal Shakespeare Company által színpadra vitt Matilda című produkció pedig tizenkét kategóriában száll versenybe. Az Oscar-díjas Tom Hanks, aki a múlt hónapban debütált a Broadwayn a tavaly elhunyt Nora Ephron Lucky Guy című darabjában, a legjobb színész kategória mezőnyében ünnepelheti első Tony-díj-jelölését.

  Sikere ellenére a Kinky Boots nem tudta túlszárnyalni a 2001-es Producerek és a 2009-es Billy Elliot című musicalt, amelyek annak idején tizenöt-tizenöt jelölést söpörtek be - írta tudósításában a BBC News. A jelöltek névsorának keddi ismertetésekor az is kiderült, hogy Larry Kramer amerikai színdarabíró, melegjogi és AIDS-aktivista kapja idén az Isabelle Stevenson-díjat. Az elismerést olyan személyeknek ítélik oda évről-évre, akik tevékenységükkel jelentősen hozzájárultak bizonyos humanitárius és jótékonysági ügyekhez. A Broadway világának legrangosabb elismerését jelentő díjakat június 9-én, a New York-i Radio City Music Hallban adják át.  Megosztás: Hozzáadás Twitter-hez Hozzáadás Facebook-hoz RSS
  Szerző: MTI / Call
  Dátum: 2013.05.01.


  Kereső
  Hírlevél
  Programok


    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2020


  Partnerek: