Musicalinfo.hu - A Veszprémi Petőfi Színház 2016/2017-es bemutatói
 • A Veszprémi Petőfi Színház 2016/2017-es bemutatói

  Öt nagyszínházi bemutatóval készül a következő évadra a Veszprémi Petőfi Színház, köztük januárban Tom Schulman Holt költők társasága című művének premierjével - közölte a teátrum igazgatója hétfői, veszprémi sajtótájékoztatóján.

  Oberfrank Pál elmondta, hogy a nagyszínpadi bemutatók között két élőzenés darab is lesz, Florimond Hervé-Albert Millaud Nebáncsvirág című operettje és Frederick Loewe-Alan Jay Lerner My Fair Lady című musicalje. Hozzátette: Szomory Dezső Hermelin című színművét, a Holt költők társasága című dráma bemutatóját és William Shakespeare Sok hűhó semmiért című vígjátékát is láthatja majd a közönség.

  Oberfrank Pál elmondta azt is, hogy a Latinovits-Bujtor játékszínben látható lesz egy mai szerző, Balázs Attila A voltember című színműve, melynek központi alakja Nikola Tesla, szerb származású feltaláló. A hit és a tudomány közti küzdelemről van szó a műben, melyből a hit kerül ki győztesen - jegyezte meg a direktor.A játékszínben mutatják be Fesztbaum Béla A léggömb elrepül című Kosztolányi-estjét, valamint Szilágyi Tibor Emlékszilánkok című önálló estjét.

  Az igazgató arról is beszélt, hogy maga állítja színpadra Ingmar Bergman Az utolsó sikoly című monodrámáját, mely a "parkolópályán lévő" rendezőről, művészekről szól. A Háború vagy béke Veszprémben? című előadást a veszprémi Sebő József írta, aki elmondta, hogy a mű az első világháborúban játszódik. A szerző úgy fogalmazott, hogy a mű a "görög sorstragédiák mai megjelenési formája", a "józan ész és a fanatizmus drámája".
  Egresi Zsuzsanna igazgatóhelyettes elmondta, hogy a színház kínálatában a gyermekek és a fiatalok is találnak kedvükre valót. Bemutatják a Kukac Kata kalandjai című mesemusicalt, a Madarat tolláról című zenés mesejátékot és a Bonbon-matinét. Színpadra állítják Karinthy Frigyes Tanár úr kérem című művét, a Múlnak a gyermekévek című zenés darabot, valamint a Buda halála című előadást is láthatják a nézők, amely Arany János műve nyomán íródott.  Megosztás: Hozzáadás Twitter-hez Hozzáadás Facebook-hoz RSS
  Szerző: MTI / Call
  Dátum: 2016.05.01.


  Kereső
  Hírlevél
  Programok


    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2020


  Partnerek: