Musicalinfo.hu - Winnetou musical a Thália Színházban Ganxsta Zoleeval!Jegyek itt!
 • Winnetou musical a Thália Színházban Ganxsta Zoleeval!Jegyek itt!

  Ebben az évadban Karl May jól ismert hősei, Winnetou és Old Shatterhand is életre kelnek a kecskeméti teátrum színpadán. Az előadást pár hónapja mutatták be, de már januárban látható lesz Budapesten is a Thália Színház színpadán.

  A darab valamikor réges régen játszódik, abban az időben, amikor az amerikaiak elkezdték építeni a vasutat, ami átszelte az indiánok földjét. Réczei Tamás rendező az ismert Karl May-sztori alapján elkészítette saját verzióját, amely egy őszinte barátság kezdetéről, egy nép fennmaradásának lehetőségeiről, kultúrák találkozásáról, és esetenként bizony egymás meg nem értéséről szól.
  A humorral és számtalan nyelvi leleménnyel átszőtt darab zenéjét a színházhoz idén visszatért művész, Szemenyei János szerezte, a dalszövegeket pedig Galambos Attila írta. Winnetou szerepében ismét a Katona József Színház színpadára lép Ganxsta Zolee, barátját Old Shatterhandet pedig Orth Péter alakítja. A további szerepekben Fazakas Gézát, Hajdú Melindát, Keresztény Tamást, Aradi Imrét, Szokolai Pétert, Trokán Nórát és Decsi Editet láthatjuk.

  Réczei Tamás művészeti vezető szerint a színházak nagy többsége a gyerekelőadásokat egy szükséges rossznak tartja. A kecskeméti teátrum esetében azonban ez egyáltalán nem így van.

  - Ugyanolyan minőséget szeretnénk létrehozni, mint a felnőtteknek szóló darabok esetében. Talán ez az egyik oka annak, hogy mindig nagyon népszerűek a gyermekbérleteink. Egy felmérés szerint a huszonöt éves kor alatti fiatalok ma egyáltalán nem járnak színházba. Ez ellen szeretnénk tenni színvonalas előadásainkkal és a közelmúltban elindított kezdeményezéseinkkel – tudtuk meg Réczei Tamástól.

  A művészeti vezető, elárulta, a darab szövegét és zenéjét is a kecskeméti előadáshoz írták szerzőtársaival, Szemenyei Jánossal és Galambos Attilával. Az újraértelmezett Karl May történet hőse pedig nem más, mint Ganxsta Zolee, aki a rendező szerint nagyon is megállja a helyét a színpadon.

  - Az első színházi munkám a Popeye Blútó kapitánya volt. Úgy kezdődött, hogy felhívott Cseke Péter, hogy írjuk meg az előadás zenéjét. Majd egyszer csak csörgött a telefon és Réczei Tamás, a darab rendezője felkért, hogy legyek Blútó kapitány – mesélte Ganxsta Zolee.

  - Akkor még nem tudtam, mit vállaltam, hiszen egy színház más, mint egy rock színpad. Nagyon élveztem azt a munkát, úgyhogy örömmel jöttem vissza ebben az évadban is. Gyorsan befogadtak a társulat tagjai, és sokat segítenek, ami nagyon fontos számomra, hiszen ez egy mesterség, én pedig csupán műkedvelő vagyok – tette hozzá az első szakállas indián.

  A kecskeméti és a budapesti előadásokra még lehet jegyeket váltani! Online jegyvásárláshoz kattintson ide!

  Az Invitel és a színház november 9-étől egy közös rajzpályázatot is hirdet, melynek az lesz a témája, hogy hogyan tartották a kapcsolatot az indiánok egymással és más törzsekkel. A gyerekek 2012. január 31-ig adhatják le alkotásaikat a szolgáltató megújult Telepontjában (Bajcsy-Zsilinszky krt. 8.) Az értékes egyéni díjakon kívül az az iskola nyeri el az Invitel különdíját, amelyikből a legtöbb gyermek nyújt be pályázatot a versenyre. További részletek a www.invitel.hu weboldalon olvashatók november 9-től.


  Szereplők:
  Old Shatterhand: Orth Péter
  Samuel Teleki: Keresztény Tamás eh.
  Will Parker: Fazakas Géza
  Sam Hawkins: Szokolai Péter
  Winnetou: Ganxsta Zolée
  Szép Nap: Decsi Edit eh./Trokán Nóra
  Álló Szikla: Kiss Jenő
  Hosszú Puska: Puskás Gyula
  Oroszlánszívű: Kristóf István
  Varázslónő: Fejes Szandra
  Lady Amerika: Hajdú Melinda
  Vokálpatrióta: Károly Katalin
  Ravasz Hiúz/Kofferkuli: Aradi Imre
  Elnök: Domján Sándor


  Megosztás: Hozzáadás Twitter-hez Hozzáadás Facebook-hoz RSS
  Szerző: Call
  Dátum: 2011.12.13.


  Kereső
  Hírlevél
  Programok


    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2020


  Partnerek: