Musicalinfo.hu - Két Webber musical is visszatér a színpadra!
 • Két Webber musical is visszatér a színpadra!

  Andrew Lloyd Webber nyolcvanas évekbeli sikermusicaljei, a Macskák és az Evita visszatér a londoni színpadra.

  A Macskák decembertől 12 hétig megy majd a London Palladiumban, a szereposztást egyelőre nem hozták nyilvánosságra. Az Evita szeptembertől 55 előadásban látható a Dominionban. A főszerepeit Marti Pellow és Madalena Alberto játssza - ismertette a szereposztást pénteken a BBC News.

  A Macskákat több mint egy évtizede vették le a londoni West End műsoráról. A musical, amelyet Webber T.S. Eliot műve nyomán írt, hatalmas sikert aratott és egy sor betétdalából - köztük a Memory című számból, amelyet több mint 150 előadóművész, köztük Barbra Streisand énekelt lemezre - örökzöld sláger lett.

  Az egykori argentin diktátor, Juan Perón feleségéről szóló Evita című musicalt 1986-ban adták elő utoljára a londoni színházi negyedben, de 2006-ban néhány előadás erejéig újraélesztették, majd 2012-ben a Broadwayn is futott. A darabban ugyancsak olyan örökbecsű dalok halhatók, mint a Don't Cry For Me Argentina vagy a You Must Love Me.

  A Macskákat rekord ideig, 21 évig játszották, csaknem kilencezer előadása volt, kitüntették a Laurence Olivier-díjjal, a Tony-díjjal és Grammy-díjakkal is. Csaknem harminc országban mutatták be, tíz nyelvre fordították le és világszerte több mint 50 millióan látták.

  Az Evita sem marad le sem a díjak, sem a közönségsiker terén. Több mint húsz jelentős díjjal ismerték el, ez volt az első brit musical, amely elnyerte a legjobb musical Tony-díját a Broadwayn. Madonnával és Antonio Banderasszal Oscar-díjas film is készült belőle.

  Az Evitára már elkezdődött a jegyek árusítása, a Macskákra pedig július 7-től lehet jegyet venni.
  Forrás: BBC  Megosztás: Hozzáadás Twitter-hez Hozzáadás Facebook-hoz RSS
  Szerző: MTI / Call
  Dátum: 2014.07.04.


  Kereső
  Hírlevél
  Programok


    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2020


  Partnerek: