Musicalinfo.hu - Díjazták a Budapesti Operettszínház művészeit
 • Díjazták a Budapesti Operettszínház művészeit

  Az operett műfaj két kiválóságának élete is szorosan kötődik október 24-hez: 1882-ben e napon született Kálmán Imre, 1948-ban pedig ekkor hunyt el Lehár Ferenc. Október 24-ét tíz évvel ezelőtt nyilvánították a magyar operett napjává; a Budapesti Operettszínházban szerdán este adták át az elismeréseket.

  Fischl Mónika
  Kálmán Imre Marica grófnő című darabjának – ez a ház legfrissebb bemutatója – ünnepi előadásán Az évad operett színésze-díjat Fischl Mónika kapta, operettszerepeiben, elsősorban Lehár Ferenc Cigányszerelem című művében Zórikaként nyújtott alakításáért.
  Fischl Mónika a Liszt Ferenc Zeneakadémia magánének szakán diplomázott. 1997-ben kapta az első operettfőszerepét a Budapesti Operettszínházban, amelynek azóta is tagja. Leggyakrabban énekelt szerepe a Csárdáskirálynő Szilviája, amellyel nagy sikert aratott a bécsi Renaissance Theaterben 2001-ben és Mörbisch-ben 2002-ben. 2005-ben a német ZDF, 2009-ben pedig a Magyar Televízió rögzítette az ő főszereplésével a Csárdáskirálynőt. 2009-ben Artisjus-díjat kapott ezért a szerepért.
  Az évad musical színésze-díjat Homonnay Zsolt kapta musical szerepeiben, különös tekintettel A Szépség és a Szörnyeteg férfi címszerepében nyújtott teljesítményéért. A Színház- és Filmművészeti Főiskolán 1997-ben végzett, 2000 decemberében meghívást kapott a Berlinben világpremierként bemutatott Notre-Dame-i toronyőr két szerepére. 2002 óta újra Magyarországon játszik. A Szépség és a Szörnyeteg férfi címszerepét nemcsak itthon, hanem a színház németországi turnéján is sikerrel játssza, legközelebb Bécsben, Frankfurtban és Baden-Badenben.
  Az évad legígéretesebb ifjú művésze díjat, a Marsallbotot Kocsis Dénes vehette át musical-szerepeiért a tavalyi díjazottól, a szerdán este Taszilót játszó Boncsér Gergelytől. Kocsis Dénes a Budapesti Operettszínház Pesti Broadway Stúdiójában végzett, első főszerepét, Melchior figuráját a Tavaszébredés című musicalben kapta, azóta játssza Rómeót, a Miss Saigon Chrisét, illetve ő a Huszár az Erdei kalamajka című mesejátékban. A tavaly először megrendezett Lévay Szilveszter Nemzetközi Musical Énekversenyen különdíjban részesült.
  A Musica Hungarica alapítvánnyal közös életműdíjat Medgyesi Mária színésznő, a Nagy-díjat pedig Kállai István dramaturg kapta A magyar operett napján. Forrás: 7óra7.hu  Megosztás: Hozzáadás Twitter-hez Hozzáadás Facebook-hoz RSS
  Szerző: Kontor
  Dátum: 2012.10.25.


  Kereső
  Hírlevél
  Programok


    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2020


  Partnerek: