Musicalinfo.hu - A Magyar Musical Napja 2013-ban is! Program infók itt!
 • A Magyar Musical Napja 2013-ban is! Program infók itt!

  1961. január 12-én mutatta be a Petőfi Színház az „első magyar musicalt”: Hubay Miklós-Vas István-Ránki György Egy szerelem három éjszakája című művét. (A darabot a József Attila Színház játssza jelenleg. Jegyek az előadásra Jegyek itt!) Az 50. évfordulót még Szinetár Miklós és Margitai Ági mellett Hubay Miklós és Petrovics Emil társaságában ünnepelhettük. A műfaj magyar úttörőinek tiszteletére 2011 óta ezen a napon a magyar musicalt ünnepeljük a Bajor Gizi Színészmúzeum.

  Ez alkalomból 2013-ban egy másik, 40 éve bemutatott „musical-legendára” emlékezünk. 1973. március 2-án a Vígszínházban került színpadra Déry-Tibor-Adamis Anna-Presser Gábor Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című műve. A furcsa történethez zseniális zene készült, melyet generációk ismernek és énekelnek. A produkció több száz előadást élt meg, csaknem egy évtizeden át játszották.

  Mi volt a titka? Hogy vágott bele a kalandba a Várkonyi Zoltán vezette Vígszínház? Mit jelentett a Popfesztivál az 1970-es évek Magyarországán?

  Ezekre a kérdésekre is keressük a választ. Az ősbemutató számos szereplőjét-alkotóját hívtuk meg. Akik biztosan segítenek az emlékezésben: Andai Györgyi, Egri Márta, Szegedi Erika és Radnóti Zsuzsa, az előadás dramaturgja. A vendégek névsora még bővülhet.

  Minden érdeklődőt szeretettel várnak a Magyar Musical Napja alkalmából 2013. január 12-én 15 órára a Bajor Gizi Színészmúzeumba (Budapest, XII. Stromfeld Aurél út 16.)!

  (A program múzeumi belépőjeggyel látogatható!)  Megosztás: Hozzáadás Twitter-hez Hozzáadás Facebook-hoz RSS
  Szerző: kovacsa
  Dátum: 2013.01.07.


  Kereső
  Hírlevél
  Programok


    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2020


  Partnerek: