Musicalinfo.hu - Mária musical - KÉPEK és szereposztás!
 • Mária musical - KÉPEK és szereposztás!

  2011-ben Debrecenben és 2012-ben Szegeden mutatják be a Mária musicalt. A különleges musicalt Szarka Tamás a Ghymes frontembere írta, aki szintén látható a darabban,de feltűnik a darabban HOBO és Pápai Erika is. Az új musical bemutatót Vidnyánszky Attila rendezi a Főnix Csarnokban. Vidnyánszky Attila szerint a mai meddő világ nem a helyén kezeli a születést, pedig minden újszülött gyermek magában hordja a megváltás lehetőségét. Az ő olvasatában ez a mű a szülés – születés szakralitását adja vissza. A Csokonai Színház különleges hangi adottságokkal rendelkező fiatal színművészei a neves vendégművészekkel kiegészülve méltó módon tolmácsolják Szarka Tamás új művét. Az ő közép-európai és balkáni elemeket furcsán ötvöző, ugyanakkor a magyar folklorisztikus hagyományokat erősen ápoló zenéjével, Vidnyánszky Attila és Olekszandr Bilozub (díszlet) látomásaival, Gemza Péter sokszínű koreográfiájával az előadás minden bizonnyal felemelő élményt nyújt mindazoknak, akik Advent idején Debrecenbe látogatnak.

  Korunk heródesi őrületében, ahol az önelégült Ego tombolva járja luciferi győzelmi táncát, egyszer csak tiszta hangként felbukkan Mária, és félénken suttogja: „Fénnyel szóló csillagok, mondjátok meg végre, hol vagyok!” Kétezer évvel ezelőtt elindul Mária, hogy hosszú küzdelmes utat bejárva, kitaszítva, végül világra hozza a Megváltót.
  A szállást kereső Mária, védelmező társa, József, a Hírt hozó Gábriel arkangyal, a kétellyel mérgező Kísértő, a mennyek királynőjét legelőször felismerő Erzsébet, a gyermekgyilkos Heródes, a szívtelen kovács mindannyiunk által ismert alakok és helyzetek a Bibliából, valamint az általa ihletett költői, képzőművészeti, zenei művek végeérhetetlen sorából.
  Szarka Tamás elementáris erejű zenében és költői képekben megálmodott műve nagyon nekünk szóló, belőlünk született, valódi magyar, mégis egyetemes üzenetű Mária történet.

  A Mária musical 2012 augusztusában a Szegedi Szabadtéri Játékokon is látható lesz! Jegyek a Mária musicalre online vásárolhatóak ide kattintva!


  Képek a Mária musicalből itt!

  Szereposztás:

  Mária: ÚJHELYI KINGA
  József: BAKOS-KISS GÁBOR
  Ego: MÉSZÁROS TIBOR
  Heródes: OLT TAMÁS
  Erzsébet: PÁPAI ERIKA
  Arkangyal: RÁCZ JÓZSEF
  Kovács: FÖLDES LÁSZLÓ HOBO
  Hegedűs: SZARKA TAMÁS (GHYMES)
  Ráhel: FEHÉR ÉVA  Megosztás: Hozzáadás Twitter-hez Hozzáadás Facebook-hoz RSS
  Szerző: Kontor
  Dátum: 2011.12.11.


  Kereső
  Hírlevél
  Programok


    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2020


  Partnerek: