Musicalinfo.hu - Piszkos Fred, a kapitány musical a RaM Colosseumban! Jegyek itt!
 • Piszkos Fred, a kapitány musical a RaM Colosseumban! Jegyek itt!

  2014. novemberétől a RaM Colosseum színpadán lesz látható Rejtő Jenő, Vajda Katalin és Lázár Zsigmond Piszkos Fred, a kapitány musical előadás.

  A musical főszerepeiben többek között Csengeri Attila, Tunyogi Bernadett, György-Rózsa Sándor, Miller Zoltán, Balogh Anna, Bezerédi Zoltán, Gesztesi Máté és Gulyás Hermann Zoltán láthatóak.

  Nincs még egy olyan magyar szerző, akinek sajátos és varázslatos világa intelligens, kacagtató és mégis fájdalmasan szép humorral párosulna. Rejtő olyan klasszikusa a magyar szórakoztató regénynek, mint az angol Wodehouse, vagy akár az abszurd humorú Stephen Leacock. Rajtuk is túlmutat azonban hihetetlen fantáziájával és mély életbölcsességével, amit igen kalandos, de fájdalmasan rövid élete hitelesít. Generációk nőttek és még nőnek fel ma is rajta

  Jegyinfók és jegyvásárlás itt!

  Rejtő szereplői alvilági figurák, akik előbb lőnek, aztán kérdeznek, de olyan kifinomultan beszélnek, mint megannyi angol lord. Elég, ha csak a regény halhatatlan kezdősorára gondolunk: "Uram! A késemért jöttem!". Mindez egy lerobbant, düledező, verekedésben széthullott kocsmában, az egyik verekedő szájából. Kevés olyan regényről tudunk, aminek első mondata szállóigévé, egyben a magyar kultúra szerves részévé vált.

  A Piszkos Fred, a kapitány főszereplője Fülig Jimmy, aki elszegődik egy luxushajóra, ahol egyszerre két állást kell ellátnia: ő játssza Josét, a spanyol pincért, és Wilkins Hutchinst, az amerikai fűtőt. Korán fölkelti egy titokzatos fiatalember szimpátiáját, akiről útközben kiderül: ő a Boldogság szigetek ifjú uralkodója. Néhány gyilkossággal, kísértetjárással és egy tömeghisztériába torkolló áljárvánnyal később a herceg különös kéréssel áll elő: cseréljenek szerepet! Míg Jimmy eljátssza az uralkodót, ő elvegyül a nép körében Szingapúrban, aztán még időben visszacsinálják a dolgot. Csakhogy tudtukon kívül mindketten egy jókora összeesküvés részesei, és miközben St. Antonio főherceg elveszik a szingapúri alvilágban, őfelsége I. Fülig Jimmy kénytelen mindent megtenni, hogy megóvja „kollégája” trónját. A címszereplő, Piszkos Fred is minduntalan felbukkan, az iránta táplált közutálatot kihasználva rendszeresen kimenti az ifjú herceget a bajból. A nagy kérdés, hogy vajon miért teszi ezt egy olyan ember, akit mindenki gyűlöl, és ő sem szeret senkit?

  És miért musical? Mert a közönség imádja a zenés darabokat, és azért, mert Rejtő világát, abszurditását, humorát és filozófiáját a zene segítségével tudjuk igazán közel vinni a publikumhoz.

  Színpadra alkalmazta: Vajda Katalin
  Kocsmatöltelékek és a tánckar: Appril Project
  Vezetője: Kazarján Deniel

  Rejtő Jenő azonos című regénye alapján írta: Vajda Katalin
  Zene: Lázár Zsigmond
  Producer: Fogarassy András, Sas Tamás

  Piszkos Fred, a kapitány musical szereposztás:Piszkos Fred: Bezerédi Zoltán
  Fülig Jimmy: Miller Zoltán / Gesztesi Máté
  Egmont / Valaki: Balikó Tamás / Barabás Kiss Zoltán
  Herceg: György-Rózsa Sándor/ Gulyás Hermann Sándor
  Királynő: Vándor Éva / Igó Éva Pepita
  Ofélia: Balogh Anna / Tunyogi Bernadett
  Vörös Karom: Fogarassy Bernadett / Pető Zsófia
  Kegyelmes / Mr. Gould: Csengeri Attila / Egri László
  Tüskés Vanek: Gerner Csaba / Fogarassy András
  Mócsing: Boros Ádám
  Tulipán: Horváth Gyula Antal / Bodor Géza
  Szállásmester / Lakáj: Harmath Imre / Fogarassy András / Egri László
  Idegen / Főúr: Bodor Géza / Horváth Gyula Antal

  A szereplő változás jogát fenntartják a szervezők!  Megosztás: Hozzáadás Twitter-hez Hozzáadás Facebook-hoz RSS
  Szerző: Call
  Dátum: 2014.10.23.


  Kereső
  Hírlevél
  Programok


    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2020


  Partnerek: