Musicalinfo.hu - CASTING - Szereplőket keresnek a Sissi musical turnéhoz
 • CASTING - Szereplőket keresnek a Sissi musical turnéhoz

  Elisabeth Amalie Eugenie von Wittelsbach, azaz közismert nevén Sissi, egyéniségével és a magyarok iránti szeretetével kivívta magának, hogy a mai napig a legközkedveltebb történelmi személy Magyarországon. Korának legszebb asszonya volt, már a születése pillanatában különleges, hiszen egy foggal a szájában jött a világra, élete mégsem volt olyan szerencsés, mint a bajor népi hiedelem szerint lennie kellett volna. Osztrák császárné és magyar királyné lett, Ferenc József felesége volt, ám élete nehéz, mint egy kalitkába zárt madáré. Nem meglepő, hogy a művészet több területén is foglalkoztak vele, így a filmvásznon is megelevenedett és a zenés színház is feldolgozta életét. 2005-ben is született egy musical, mely a magyarok imádott királynéjának életét eleveníti fel.

  A musical szövege Jean Müller tollából származik, a zene Georg Amade nevéhez fűződik, és tartalmaz eredeti Brahms és Johann Straus zenéket. A darabban felcsendülő dallamok a polka, a keringő és a csárdás hangulatát idézik. Az előadásban több ponton használták a playback technológiát, hiszen a zenekar sem élőben játszott, a nézők Symphonic Orchestra Bratislava-t hallhatták felvételről, de például a táncosok sem minden esetben énekeltek élőben. A két főszereplő Karolina Pasierbski (Sissi) és Martin Sommerlatte (Ferencz József) viszont gyönyörű páros, gyönyörű hanggal.

  A történet, mely az 1952-ben bemutatott azonos címet viselő filmre épül a koronázással ér véget, tehát happy end és nincs megtűzdelve Sissi gyötrelmeivel, az őt ért tragédiákkal. A díszlet Greorg Stampler fantáziáját dicséri, míg a korhű jelmezek, Elena és Walburga Stampfer munkái. A díszleteken kívül a látványt segítik egy projektoron keresztül kivetített az eredeti helyszínen készült fotók, melyek háttérként szolgálnak.

  A Sissi musical ősbemutatója Kínában volt 2008-ban angol nyelven. A végeredmény: 96 előadás, 25 ezer megtett kilóméter és mintegy 400 újságcikk. Kínában nagyon kedvelik ezt a történelmi időszakot és magát Sissit is, a musical ennek köszönhetően sikeres volt. 2011-ben az a döntés született, hogy német nyelven is bemutatják a darabot Németországban, Svájcban, Ausztriában. Az évente 76-78 előadásos turné mindig januárban indul.

  A musical egy újabb turnéra készül, mondta el Kuti Klára menedzser, amelyhez magyar szereplőket is keresnek. Várják énekelni is jól tudó táncosok jelentkezését! Jelentkezni a 06302623178 telefonszámon lehet, az önéletrajzokat pedig a sevenarts@t-online.hu email címen várják.

  A casting 2014. április 05-én kerül sor 10 órától
  Helyszín: Budapest XV. kerület , Sződliget u. 30.
  Felkészülés és vizsga tárgya: Klasszikus balett training, emelés, néptánc és ének.  Megosztás: Hozzáadás Twitter-hez Hozzáadás Facebook-hoz RSS
  Szerző: szparajdi
  Dátum: 2014.02.10.


  Kereső
  Hírlevél
  Programok


    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2020


  Partnerek: