Musicalinfo.hu - Boris Vian revü - Tajtékos dalok a Kálmán Imre Teátrumban!
 • Boris Vian revü - Tajtékos dalok a Kálmán Imre Teátrumban!

  Boris Vian revü - Tajtékos dalok játék életre-halálra, kis-zenekarra címmel kerül bemutatásra a Kálmán Imre Teátrum új előadása a Budapesti Operettszínház színészeivel!

  Francia életérzés, elsöprő virtus, '50-es évek Párizsa. Ide repít minket Boris Vian, élet és halál határmezsgyéjén egyensúlyozó, fékezhetetlen polihisztor zseni, a 20. század európai irodalmának egyik legeredetibb figurája a Tajtékos dalok sanzonjaiban. Fényes, pulzáló, olykor megbotránkoztató felvétel egy mérnök, jazz-trombitás, műfordító, forgatókönyvíró, kritikus, zenei szerkesztő, és mindenekelőtt utánozhatatlan hangú író életéről, a Patafizikai Társaság satrapájáról, akinek a mai napig milliós példányszámban fogynak a könyvei, és aki a fiatal korosztály egyik legmeghatározóbb szerzője.

  A négy színészre és kis-zenekarra komponált előadás Vian mozgalmas éveit, sorsának főbb fordulatait, nehezen érkező sikerét és a minden nehézségen felülkerekedő életörömet idézi meg regényeinek szereplői és a kortársak emlékei alapján. A Tajtékos dalok egy szertelenül csapongó színpadi mese, magyarul első ízben felcsendülő dalokkal. A történet – Vian alakjának megfelelő bizarrsággal – a ravatalnál indul, hiszen élete egy gyerekkori szívbetegség miatt mindvégig a halál árnyékában telt. Tudta, hogy keveset fog élni, ezért gyorsan élt. Lázasan, türelmetlenül, szinte nem is aludt. Szíve egy moziban állt meg, a regényéből készült botrányosan rossz film tizedik percének próbavetítésén. Hirtelen felkiáltott és meghalt. Harminckilenc évesen. "Köpök a sírotokra" – ez volt a film címe Vian álnéven írt bestsellere nyomán.

  Különleges színpadtechnikával, LED-világítással és tükrökkel hozza játékba a rendező a zseni életének főbb helyszíneit, az arisztokratikus gyerekkort, a fiatalkori szerelmek őrületét, a Szabványügyi Hivatalt, a németek által megszállt Párizst, a földalatti mulatók világát, a romokból újáépülő életet, Sartret és körét, egyszóval mindent, ami Viant jellemzi. Aztán a jazz, Duke Ellington és Miles Davis, a Saint-Germain pezsgő éjjeli világába nyerünk betekintést. Élőzenés bárok és házibulik, a Tajtékos napok hangulata. Féktelen képzelet, életszomj és önfeledtség. Egy vésztjóslóan zörgő szívvel a fiatal mellkasban.

  Online jegyvásárlás ide kattintva!

  Az előadásban tizenegy Boris Vian-sanzon elevenedik meg, olyan neves alkotók tolmácsolásában, mint Kiss Csaba (rendező), Kocsis Tamás (koreográfus), Berzsenyi Krisztina (látványtervező).

  A Tajtékos dalok két szereposztása:
  Györgyi Anna/ Kékkovács Mara,
  Földes Tamás/ Pálfalvy Attila,
  Gubik Petra/ Széles Flóra,
  Kocsis Dénes/ Cseh Dávid Péter.

  A darab premierje: 2020. március 10., Kálmán Imre Teátrum.  Megosztás: Hozzáadás Twitter-hez Hozzáadás Facebook-hoz RSS
  Szerző: Kovács Gergely
  Dátum: 2020.02.04.


  Kereső
  Hírlevél
  Programok


    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2020


  Partnerek: