Az István, a királyt is streamelni fogja az Operaház!

2023.01.04 kovacsad

Az István, a királyt is streamelni fogja az Operaház!

Az István, a királyt is streamelni fogja az Operaház!

A kétszáz éves magyar operajátszásra emlékeztek az Eiffel Műhelyházban csütörtökön, amelynek alkalmából a dalszínház bemutatta a MagyarOpera200+ címen megjelent új digitális - pendrive - kiadványát, melynek zenei anyagát az elmúlt öt évben, főként új magyar művek bemutatói kapcsán rögzített az Opera.

A rendezvényen Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója bemutatta az OperaTrezor sorozat új kiadványát. A MagyarOpera200+, amely 10, többségében új magyar operafelvételt tartalmaz, az ugyancsak a dalszínház gondozásában 2017 őszén megjelent 50 lemezes MagyarOpera200 CD-gyűjtemény folytatása, amely 19-20. századi és kortárs zeneszerzők összesen 35 magyar operafelvételét tartalmazza.

A MagyarOpera200+ kiadványban helyet kapott többek között Dohnányi Ernő Simona néni, Gyöngyösi Levente A Mester és Margarita, Vajda János A képzelt beteg, avagy őfelsége komédiása, valamint Hubay Jenő Az arany meg az asszony című operája is. A pendrive ugyancsak tartalmazza Goldmark Károly Sába királynője című operájának teljes stúdiófelvételét.

Az Opera 2018 júniusában a jobb nemzetközi megismerhetőség érdekében olasz nyelven is rögzítette a Bánk bán legnépszerűbb részleteit, míg 2019 októberében Erkel és a Doppler-fivérek Erzsébet című operájának Erkel Ferenc által komponált második felvonását is felvette. Ez utóbbi 2020 novemberében önálló kiadványként is megjelent.

A dalszínház emellett tovább kívánja bővíteni a népszerű zenei streaming-szolgáltatók kínálatában elérhető felvételeinek számát.

A 18 korábban megosztott hanganyag 2023 január végéig 8 további címmel bővül.
Bozay Attila Az öt utolsó szín; Erkel Ferenc Bánk bán (olasz változat, részletek); Ruzitska József 200 éves jubileumát ünneplő alkotása, a Béla futása; Madarász Iván Utolsó keringő; Solti Árpád La Violetta; Szörényi Levente–Bródy János István, a király (szimfonikus változat); Tallér Zsófia–Szilágyi Andor–Szöllősi Barnabás Leánder és Lenszirom; Vajda János Mario és a varázsló, és a tervek között szerepel további két felvétel – Szőnyi Erzsébet A makrancos királylány, Varga Judit Szerelem – közreadása is.

   

  

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
AJÁNLÓ
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - Musicalinfo.hu 2006-2024