Búcsúzik az Én, József Attila musical egyik főszereplője!

2023.01.05 kovacsad

Búcsúzik az Én, József Attila musical egyik főszereplője!

Búcsúzik az Én, József Attila musical egyik főszereplője!

Vizy Márton és Tóth Dávid Ágoston alkotása a Madách Színház 2009-ben kiírt musicalpályázatán tűnt fel, és bár az első három helyezett közé nem került be, a színház látott benne fantáziát és felkarolta a produkciót, amelyet 2012. február 10-11-én mutattak be, nagy sikerrel. A musical azóta is látható a Madách Színházban. Az előadás hosszú ideig ugyanazokkal a szereplőkkel volt látható, de a  2022-es 10 éves jubileum egyben egy új beállót is tartogatott a nézőknek, hiszen Szemenyei Jánost a darab főszereplőjeként, azaz József Attilaként először láthatták a nézők. 

2023-ban ismét egy főszereplő búcsúzik az előadástól. Posta Victor 10 év után búcsút vesz a főszereptől, 2023. január 11-én játssza utolsó előadását József Attilaként. Köszönjük ezt a 10 évet, Victor! Az Én, József Attila musical 2023. január 6-tól lesz látható a Madách Színházban.  Jegyvásárlás itt!

A darabról:
Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei alakították.

Akadnak olyan különös pillanatok az emberiség történetében, amikor zseni születik. 1905. április 11. ilyen pillanat volt, ezen a napon született József Attila a költő, a géniusz. Méltatlanul rövid élete korántsem jelenti, hogy életműve befejezetlen maradt volna. Harminckét évét olyan teljességgel élte, mintha tudta volna, hogy neki csupán ennyi adatott. Nekünk, szerencséseknek ezúttal sokkal több jut Attilából, mert új musicalünk az egyik legnagyobb magyar költő életének sorsdöntő fordulatait eleveníti fel és varázsolja színpadra. Felidézzük Attila életének első és utolsó szerelmét - Vágó Mártával és Kozmutza Flórával. Megelevenedik a 20-as és 30-as évek budapesti irodalmi élete, a barátság Illyés Gyulával és tanúi lehetünk a nagyszerű József Attila versek születésének. 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
AJÁNLÓ
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - Musicalinfo.hu 2006-2024