Janza Kata és Gallusz Nikolett is látható lesz a Rebeccaban Szegeden

2023.12.08 Kovács Gergely

Janza Kata és Gallusz Nikolett is látható lesz a Rebeccaban Szegeden

Gallusz Nikolett és Janza Kata is színpadra lép a Rebecca musicalben. Béres Attila vadonatúj rendezésében, július 26-ától láthatják a nézők a Szegedi Szabadtéri Játékokon.

A 2024-es évad önálló produkciójaként izgalmas előadás bemutatására készül a Szegedi Szabadtéri Játékok. Sylvester Lévay és Michael Kunze újabb világsikerű musicalje, a Rebecca érkezik öt estére a Dóm téri nagyszínpadra. Július 26-én, 27-én, 28-án, augusztus 2-án és 3-án láthatják majd a nézők a Daphne du Maurier bestselleréből készült, különleges hangulatú előadást, amelyben a nagyívű dallamok segítségével egy krimibe ágyazott, sötét szerelmi történet bontakozik ki a színpadon. A cselekmény középpontjában egy szerény társalkodónő áll, aki egy sorsszerű találkozást követően rövidesen egy megözvegyült lord felesége lesz. A legendás Manderley-udvarház új úrnőjeként azonban titkok hadával, egy zord házvezetőnővel, és az első, néhai Mrs. de Winter, azaz Rebecca kísértő emlékével is meg kell küzdenie a musical hősnőjének.

A Szegedi Szabadtéri Játékok nézőinek két kedvenc, visszatérő színésznője is fellép a Béres Attila új rendezésében, önálló produkcióként készülő Rebecca musicalben 2024 nyarán. Janza Kata és Gallusz Nikolett közösen, váltott szereposztásban alakítja majd Sylvester Lévay és Michael Kunze gótikus szerelmi történetének két fontos nőalakját: az előadás fő antagonistáját, Mrs. Danvers házvezetőnőt, valamint a Gubik Petra által játszott főhős sógornőjét, Beatrice-t.
A Szegedre már szinte haza érkező Janza Kata sok Lévay-Kunze musical sztárja, egyúttal lelkes híve: „Nagy rajongója vagyok Sylvester Lévaynak! Semmivel sem összetéveszthető különleges zenei hangzással bír minden egyes musicalje. Ráadásul nagyívű ensemble-dalok is vannak bennük, ami nekem nagyon tetszik: kevés zeneszerző fordít arra energiát, hogy egy komoly csapat együtt is megszólalhasson, de Sylvester igen, és ez a Rebeccánál sincs másképp.” A művész az elhunyt úrnő emlékét megszállottan őrző, vasszigorú komorna alakját nagy sikerrel alakította a grandiózus musical első hazai színrevitele alkalmával az Operettszínházban. Max de Winter nővérét, a jólelkű Beatrice-t is próbálta ekkor, nézők előtt azonban most először játssza a szerepet. A Gubik Petra által megformált „Én” sógornője a főhőst nyomozása során támogató kevesek egyike, aki a férj rideg viselkedéséhez is kulcsot ad, árnyalva a férfi alakját.
Akárcsak váltótársa, Gallusz Nikolett is több ízben – a Macskák, a Jézus Krisztus Szupersztár és a Mamma mia! főbb szerepeiben – fellépett már a Szegedi Szabadtérin. A színművész nagyon hűséges a Madách Színházhoz, amelynek társulati tagja, korábban a Szabadtéri Játékokra is a fővárosi teátrum kötelékében érkezett, ezért különösen örömteli feladat számára egy önálló, új bemutatóval visszatérni Szegedre, méghozzá a művész által nagyra tartott rendezővel és művésztársakkal, egy olyan darabban, amelyet mindig csodált: „Tulajdonképpen mind a Rebecca, mind Béres Attila rendező úr új nekem – ez a szépsége is – árulta el. - Janza Kata, akit emberileg is és művészileg is nagyra tartok, már játszotta a szerepeket, neki valahol már megvan. Én viszont a teljesen újdonsült bekerülők közé tartozom, ami ilyenkor mégiscsak nagyon különleges helyzet.” A két színésznő ráadásul két, szöges ellentétben álló szerepet sajátít majd el közösen. „Csodálatos dolog egy musicalen belül két szerepet játszani. Ez eddig kétszer fordult ellő életemben: a Mozartban először Nannerl szerepét játszottam, és később kaptam meg Waldstätten bárónőt egy felújítás során; az Elfújta a szélben pedig elsőként Belle Watlinget alakítottam, másodszor Scarlett O’Harát, épp a szegedi Dóm téren. Ez lesz így a harmadik alkalom, hogy egy második szerepet is eljátszhatok egy musicalen belül, úgyhogy számomra ez kihívás, nagyon izgalmas utazás lesz” – véli Janza Kata, aki szakmai megmérettetésként tekint a két szerep közötti kontrasztra: „Nem tudom, lelkileg hogyan
fogom viselni, hogy egyik nap így, másik nap úgy – ez furcsa lesz, hozzá kell edződni, de remélem, a próbák alatt erre lesz lehetőség. A könnyebbségét az adja, hogy a Mrs. Danverst már nagyon ismerem, az útját már nem kell kitalálnom, nem kell vele külön foglalkoznom. Beatrice jellemfejlődésével természetesen igen.”
„Az, hogy egyszerre két szerepet próbálunk, azt gondolom, egy mély érzésű és tapasztalt művésznek ijesztő dolog. Akkor válik majd örömtelivé, amikor birtokában leszek a szerepnek. Noha tudom, hogy képes vagyok rá és nagyon örülök neki, az természetes reakció, hogy az ember megilletődik. - vallotta Gallusz, akihez közel áll az a természetes báj, amely Beatrice-t rendre jellemzi a musical színreviteleiben: „A magam Gallusz Nikolettes módján én is szeretném ezt az empatikus, közvetlen és kedves oldalamat megmutatni” - árulta el. A Manderley új úrnőjének útját álló Mrs. Danvers karakteréhez az áldozatkész megszállottság tulajdonságán át közelít, amely művészemberként számára is jól ismert: „Nem a gyűlölködés, a gonoszság oldaláról kellene megfognom, hanem onnan, hogy ismer egy életet, ragaszkodik egy otthonhoz, egy megszokott és imádott kastélyhoz és személyhez, Rebeccához, és mindezt nem tudja elengedni. Annyira ráfüggött Rebeccára, a mellette betöltött szerepére, fontosságára, hogy nem tudta enélkül elképzelni az életét. Megható is lehet a nézők számára, hiszen kicsiben minden ember átéli ezt a gyászt: valami megszűnt - akkor ki vagyok én, és mi lesz mostantól velem? Nagy szeretettel várom Mrs. Danvers szerepét, mert ismerem magamban is azt a fanatikus, ragaszkodó valakit, aki nehezen látja be a változásokat.”

Az előadásokra már árulják a jegyeket. Online jegyvásárlás ide kattintva!

A Szegedi Szabadtéri Játékok izgalmas Dóm téri programjaira már kaphatók a belépők, az idei évtől dinamikus árazás mellett. Az újszegedi színpad előadás- és koncertsorozatának jövő évi produkcióit a későbbiekben hirdeti meg a Fesztivál. 

Ha nem akarsz lemaradni az előadás szereposztásáról akkor kövess minket a Facebookon, hiszen elsők közt számolunk majd be róla. 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
AJÁNLÓ
Játék
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - Musicalinfo.hu 2006-2024