Musicalinfo.hu - Négy musical a harmadik Madách Musical Pályázat Döntőjében!
 • Négy musical a harmadik Madách Musical Pályázat Döntőjében!

  A Madách Színház közleménye:

  Döntőhöz érkezett a Madách Színház új magyar musical megalkotására meghirdetett pályázata. A harmadik Madách Musical Pályázat utolsó fordulójába 4 pályaművet juttatott be a Zsűri, amelyek rövid keresztmetszetét már a közönség is láthatja júliusban, a Madách Színház Online Színházában.

  A Madách Színház 2010 és 2012 után harmadjára hirdetett pályázatot új magyar musical megalkotására, amelyen kizárólag olyan művek vehetnek részt, amelyeket még nem mutattak be színpadon. A Zsűri tagjai: Kocsák Tibor zeneszerző, Müller Péter író, Szente Vajk rendező, színész, Tihanyi Ákos koreográfus és Szirtes Tamás rendező, a Zsűri elnöke, a Madách Színház igazgatója.

  A harmadik Madách Musical Pályázat most lezárult szakaszában 14 pályázó küldte be művének teljes zenei anyagát, szövegkönyvét és kottáját. Ezek alapján a Zsűri négy művet juttatott a döntőbe, amelyekből harminc perces koncertszerű keresztmetszet készül. Ezek rendezője Valcz Péter és Widder Kristóf lesz, a szereplők a Madách Színház Társulatának tagjai. A négy pályamű félórás keresztmetszetét SzínpadON, a Madách Színház Online Színházában mutatjuk be 2021. július 5-én és 12-én. Ezt követően dönt a Zsűri a nyertes pályaműről, amelyet a Madách Színház a 2021-2022-es évadában bemutat.


  A Döntőbe jutott művek:

  Derzsi György – Meskó Zsolt: Kazinczy – a tizenötödik
  Egressy Zoltán – Szitha Miklós: A tegnap holnapja
  Hegyi György – Tóth Péter: Shakespeare Zrt
  Kövessy Róbert – Olgyay Gábor – Széll Szilvia: Hegyikristály

  A Madách Színház, értékelve valamennyi elkészült művet, az eddigiekhez hasonlóan, segítséget nyújt azon pályázók számára, akiknek műve nem került a Döntőbe. Rövid ismertető kíséretében tájékoztatjuk a magyarországi színházakat ezekről a művekről, és érdeklődés esetén el is juttatjuk őket.

  A negyedik szakaszba jutott művek rövid ismertetése és szereposztása


  Derzsi György – Meskó Zsolt: Kazinczy – a tizenötödik

  A szerzők szándéka, hogy ráírányítsák a figyelmet a magyar történelmünk egy kevéssé ismert alakjára, Kazinczy Lajosra, aki nehéz családi örökséggel, Kazinczy Ferenc és Török Szofi fiaként, szívében pedig egy beteljesületlen szerelemmel, az 1848-1849 dicsőséges hónapjaiban végre megtalálni véli a helyét… A világosi fegyverletétel után azonban ő is Haynau halállistájára került. Az aradi börtönben az ifjú Kazinczy visszapergeti az élete eseményeit… Feszültséggel teli történet, az idősíkok izgalmasan mosódnak össze. Zenei érdekessége a sokféle stílus keveredése (slam poetry, rap, RnB, folklór), ezzel az eszközzel is erősítve azt a gondolatot, hogy „egy vérből vagyunk” a múltunk szereplőivel is.  Szereplők:


  Békefi Viktória, Borbély Richárd, Fejszés Attila, Kecskés Tímea, Mező Zoltán, Nagy Balázs, Németh Gábor, Pásztor Ádám, Solti Ádám, Weil Róbert  Színpadkép: Kiss János
  Jelmez: Galkó Janka
  Zenei vezető: Erős Csaba
  Koreográfus: Katona Gábor
  Dramaturg: Lőkös Ildikó

  Korrepetitor: Axmann Péter

  A rendező munkatársa: Balog Tímea
  Rendező: Valcz Péter  Egressy Zoltán – Szitha Miklós: A tegnap holnapja

  Az alapötlet Egressy régebbi vígjátékára épül (Idősutazás), amit most „musical-esítettek” az alkotók. A történet egyszerre humoros és elgondolkodtató időutazás a Rákosi-korszakban, azzal az örökzöld kérdéssel: „mi lett volna, ha…?” Ismerősen kedves Egressy-karakterek – amihez remekül illeszkednek Szitha Miklós dalai. A szerzőknek jól sikerült az eredeti komédiát a musicalhez alakítani… Szitha Miklós a friss Liszt-díjas, nagyszerű Talamba ütőegyüttes tagjaként profi zenész, szerencsés Egressy Zoltánnal az egymásra találásuk – remek dalok, míves szövegek, színvonalas dallamvilág.

  Szereposztás:

  Pali Magyar Attila
  Évike Szilvási Judit
  Bittner Galbenisz Tomasz
  Nagyezsda Pándy Piroska
  Veronika Fehér Adrienn
  Kurátor, kígyóbűvölő Mező Zoltán
  Őr, Péter Jenei Gábor  Színpadkép: Tompai Zsuzsa
  Jelmez: Galkó Janka
  Zenei vezető: Erős Csaba
  Koreográfus: Katona Gábor
  Dramaturg: Lőkös Ildikó
  Korrepetitor: Drexler Vajk
  A rendező munkatársa: Balog Tímea

  Rendező: Valcz Péter  Hegyi György – Tóth Péter: Shakespeare Zrt

  Szellemes, intelligens, szórakoztató történet arról, hogy Shakespeare drámáit többen írták, egy közös vállalkozás, Zrt keretében. Az eredmény: egy olyan musical, amit mintha maga Shakespeare írt volna. Izgalom, szerelem, váratlan fordulatok, kalózok, kalandok, kocsmaromantika... Sokféle stílusú dalok, még Shakespeare-tangó is van… Jó ötlet jól kibontva.

  Szereposztás:  I. Erzsébet Détár Enikő
  Lady Beatrix Ladinek Judit
  Jenny Wégner Judit
  Peter Toll Solti Ádám
  John Jenei Gábor
  Ben Németh Gábor
  Francis Magyar Attila
  Shakespeare/Mesélő Galbenisz Tomasz
  George Weil Róbert  Színpadkép: Tompai Zsuzsa
  Jelmez: Galkó Janka
  Zenei vezető: Erős Csaba
  Koreográfus: Widder Kristóf
  Dramaturg: Lőkös Ildikó
  Korrepetitor: Drexler Vajk

  A rendező munkatársa: Farkas Amáta

  Rendező: Widder Kristóf  Kövessy Róbert – Olgyay Gábor – Széll Szilvia: Hegyikristály

  Mese egy országról, egy szerelmes párról, egy nap története, hajnaltól késő éjszakáig. Három szinten, három helyszínen: a folyón, a városban és a hegyen. A jók és a rosszak küzdelme. S bár látszólag a gonosz emelkedik fölül, a történetben megjelenik a remény sugara is: szeretettel megmenthető a világunk, a bolygónk. „Zűrzavaros huszadik század… Kell valami, amiben megkapaszkodhatunk. Kell valami, amit körbefonnak a dallamok, a szavak, ahol kitáncolható a valóság” – írják a szerzők a fantasy-k univerzumába kalandozó, különleges zenei világú művük elé, melyben dzsessz, rock, különleges hangzások egyaránt fölfedezhetőek.


  Szereposztás:

  Bíborka Szilvási Judit
  Hajni Békefi Viktória
  Baltazár Bajza Viktória
  Ágoston Nagy Balázs
  Gellért Pásztor Ádám
  Hódos Galbenisz Tomasz
  Pat/Árpi Németh Gábor
  Pet/Robi Weil Róbert
  Vlanentin/Csendőr/Főmérnök/Elnök Fejszés Attila
  Katona Jenei Gábor  Színpadkép: Kiss János
  Jelmez: Galkó Janka
  Zenei vezető: Erős Csaba
  Koreográfus: Widder Kristóf
  Dramaturg: Lőkös Ildikó
  Korrepetitor: Axmann Péter
  A rendező munkatársa: Farkas Amáta

  Rendező: Widder Kristóf  Megosztás: Hozzáadás Twitter-hez Hozzáadás Facebook-hoz RSS
  Szerző: kovacsa
  Dátum: 2021.05.27.


  Kereső
  Hírlevél
  Programok

  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2020


  Partnerek: