Szegeden látható az Ég tartja a földet musical - Jegyvásárlás itt!

2024.06.22 kovacsad

Szegeden látható az Ég tartja a földet musical - Jegyvásárlás itt!

Az Ég tartja a földet musical 2024. július 27-én Szegeden az Újszegedi Szabadtéri Színpadon lesz látható a Kecskeméti Katona József Színház előadásában. Jegyek itt!

Lezsák Sándor szövegkönyv és dalszövegíró, Szikora Robert zeneszerző, Zsuffa Tünde író és Cseke Péter a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház igazgatója, rendező, komoly feladatra vállalkozott, amikor Zsuffa Tünde az Ég tartja a Földet című - Árpád-házi Szent Erzsébet életéről szóló – regényét színpadra vitte.

A világ legismertebb magyar szentjét négyéves korában, hatalmi érdekek szakították el családjától – apjától, II. Andrástól és anyjától Merániai Gertrúdtól -, ám tragédiákkal övezett élete nem kérgesítette meg a szívét idegenben, a rideg türingiai udvarban. Mivel a királylány német földön nőtt fel, Türingiai Erzsébetként ismeri a világ, személyét nem kötik össze hazánkkal. A musical alkotói csapatának a célja pedig éppen az volt a kereszténység értékei és a magyar történelmi múlt hangsúlyozása mellett, hogy Magyarországon is felfedezzük és felemeljük a legismertebb szentet, akik a szegények és a betegek oltalmazója lett. Erzsébet nem csupán a középkor szentje, akit oltárokra festettek fel, hanem alakja kézzel fogható, életvitele, nyitottsága, modern gondolkodása, szerelme a férje iránt, rajongása a gyerekeiért, őszinte, fájdalmas gyásza az özvegységben, töretlen hite mind-mind arra inspirálta a szerzőket, hogy bebizonyítsák, egy hús-vér nőről van szó, aki minden korban „megállja” a helyét.

Szent Erzsébet életútjának üzenete a mai kor emberének is szól: nem tűrni a hamisságot és az igaztalanságot, segíteni az elesettet, járványok, természeti katasztrófák, éhínség idején is gyakorolni a cselekvő szeretetet. Nem csupán az erkölcsi értékek kerülnek előtérbe, hanem a lovagi kor és a keresztes hadjáratok korszakát is megismerhetik a nézők, miközben trónviszályok, gyilkosságok, kálváriák szövevényén át rajzolódik ki Erzsébet legendás portréja, akinek hite és bátorító szavai bátyjának, a későbbi IV. Béla királynak erőt ad a tatárok dúlta ország újjáépítésében.

Az Ég tartja a földet musical 2024. július 27-én Szegeden az Újszegedi Szabadtéri Színpadon lesz látható a Kecskeméti Katona József Színház előadásában. Jegyárak és jegyvásárlás itt!

Szereposztás:

Erzsébet - BORI RÉKA
Lajos - KOLTAI-NAGY BALÁZS
Walter lovag - BUCH TIBOR
II. András - SIPOS IMRE
Gertrúd - SZABÓ DOROTTYA
Zsófia - MÄRCZ FRUZSINA
Hermann gróf - SZEREDNYEY BÉLA / PÁL ATTILA
Magister Konrád - FERENCZ BÁLINT
Guda - SZEGVÁRI JÚLIA
Izolda - HAJDÚ MELINDA
Waltraud - KOVÁCS GYOPÁR
Volker - ORTH PÉTER
Béla - VARGA-HUSZTI MÁTÉ
Albert mester - KELEMEN ÖRS
Henrik - MECHLE CHRISTIAN
Godehard - LAKATOS MÁTÉ
Vincentius - PÁL ATTILA / SIPOS ÁRON
IX. Gergely pápa - SIRKÓ LÁSZLÓ
Frigyes császár - KÖRTVÉLYESSY ZSOLT

valamint a színház énekkara, tánctagozata

kis Erzsébet - Cserháti-Szalontay Lilien/Varnyú Szonja Gabriella
kis Guda - Varnyú Szonja Gabriella/Berkecz Petra
kis Lajos - Varga Áron/Kiss-Berdó Marcell
kis Hermann - Marosi Dávid/Dinka Botond
kis Ágnes és kis Zsófia - Csicsirkó Hanna/Cserháti-Szalontay Lilien
kis Béla és kis Hermann - Krémer Máté/Dongó Máté
kis Gertrúd - Horváth-Kenderes Annabella 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
AJÁNLÓ
Játék
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - Musicalinfo.hu 2006-2024